Alles wat je moet weten over spandoek materiaal

Stel je bent van plan om een spandoek te bestellen. Welke materialen zijn er? En welke past het beste bij jou? In dit blog lees je alles over spandoek materiaal!


spandoek bedrukken

Een spandoek: Wat is dat eigenlijk?

Een spandoek is een soort drukwerk dat vaak langs de weg of op andere drukke plekken wordt ingezet, zodat de aandacht van voorbijgangers wordt getrokken. Het is een stuk stof of zeil dat met bijvoorbeeld een boodschap, logo etc. wordt bedrukt. Deze spandoeken bestel je bij Drukland.be in verschillende soorten en maten. Er is dus altijd wel een spandoek die aan jouw wensen voldoet!

Daarnaast zijn de inkten van een spandoek UV- en waterbestendig. Je kan hem dus met een gerust hart buiten ophangen.


meshdoek

Veel wind? Kies voor een meshdoek!

Als je van plan bent om je spandoek op te hangen in een windrijke omgeving, dan is een meshdoek spandoek wat voor jou.

De kleine gaatjes die in het doek zitten maakt het spandoek ideaal voor zo’n omgeving. Doordat de wind door die kleine gaatjes waait, blijft het spandoek langer goed, zelfs bij veel wind.

De zichtbaarheid van de opdruk wordt niet aangetast door deze gaatjes. De opdruk blijft gewoon goed zichtbaar. Let wel op bij het gebruik van erg kleine details. Deze kunnen wel minder goed zichtbaar zijn.

Een meshdoek kun je op verschillende manieren afwerken. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een afwerking met ringen of een tunnelzoom. De afwerking die je kiest is afhankelijk van hoe je het doek op wilt hangen. Zien hoe wij een spandoek bedrukken? Wij laten je het graag zien!


bisonyl spandoek

Ga voor een scheurvast spandoek met bisonyl

Een bisonyl spandoek is de meest gekozen optie als het gaat om spandoek materiaal. Dit komt omdat bisonyl de ideale prijs-kwaliteitverhouding heeft. Ook dit spandoek kun je weer op verschillende manieren laten afwerken. Zet hem dus in hoe jij wil!

Een bisonyl spandoek laat geen licht door, waardoor de opdruk goed zichtbaar blijft. De kwaliteit van de opdruk is dan ook erg goed. Er zijn twee opties waar je voor kunt kiezen bij een bisonyl spandoek. Ten eerste kun je kiezen voor een dubbelzijdige bedrukking. Bij deze bedrukking wordt de 610 grams variant gebruikt. Ook kun je kiezen voor een enkelzijdige bedrukking, deze worden gedrukt op de 510 grams variant.

Niet voor niets is deze optie erg populair en veelgekozen. Je krijgt een sterk en stevig spandoek voor een zeer scherpe prijs.

Je kunt een bisonyl spandoek ook combineren met bijvoorbeeld een spandoekframe of hang het met een van de andere mogelijkheden aan je gevel. De mogelijkheden zijn eindeloos!


vlaggendoek

Kies voor de lichtste optie met een vlaggendoek

Ben je op zoek naar een spandoek die je tijdelijk wil gebruiken? Of wil je hem vaak verplaatsen? Dan is een vlaggendoek ideaal!

Het vlaggendoek is met 110 gram/m2 de lichtste optie, waardoor je hem ook gemakkelijk in je eentje kunt ophangen, verwijderen en meenemen. De manier waarop het vlaggendoek wordt bedrukt is enkelzijdig, maar door de doordruk van 95% is de opdruk aan de niet bedrukte zijde in spiegelbeeld ook goed te zien.


block out spandoek

Een block out spandoek voor de beste kwaliteit

Het materiaal block out wordt voornamelijk gekozen bij roll-up banners, maar is ook geschikt voor een spandoek. Een groot voordeel van een block out spandoek is dat het helemaal geen licht doorlaat. Dit zorgt ervoor dat de opdruk dus volledig zichtbaar is.

Een ander voordeel aan het block out spandoek is dat het niet schotelt. Dit komt soms voor bij een spandoek dat strak gehangen wordt. Bij een block out spandoek gebeurt dit veel minder. Bij dit materiaal is geen verdere afwerking mogelijk.


Door het lezen van dit blog, weet je nu alles over de verschillende materialen. Je kunt nu beginnen aan het ontwerp van je spandoek. Met dit ontwerp gaan wij aan de slag. Geen idee waar je moet beginnen met je spandoek ontwerp? We helpen je op weg met 4 handige tips voor jouw spandoek.

Tags:

30-06-2022
 
 

Reacties