4 redenen waarom posters voor jouw marketing een goed idee zijn

Wanneer je over straat loopt, kun je er eigenlijk niet omheen. Overal waar je kijkt zie je ze hangen: posters! Je ziet de meest uiteenlopende boodschappen, ontwerpen en soorten posters. Niet zo heel gek dat posters nog altijd één van de meest populaire marketingmiddelen zijn. Maar waarom moet ook jij voor posters kiezen? Wij geven je vier goede redenen!


poster maken

Posters zijn goedkoop

Posters laten drukken is relatief goedkoop. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om de posters helemaal naar jouw eigen wens samen te stellen. En dat allemaal voor een heel gunstige prijs. Ideaal, want het neemt niet direct een flinke hap uit je marketingbudget. Daarbij zijn ze voor langere tijd zichtbaar. Een flyer of een folder kan makkelijk worden weggegooid, maar de posters blijven hangen en blijven dus ook zichtbaar. Een kleine investering voor maximale zichtbaarheid dus!

Posters vallen op

Posters vallen natuurlijk allereerst al op door het formaat. Van al het drukwerk is dit namelijk het grootste product dat op papier gedrukt wordt. Opvallen gaat het dus zeker doen. En dan hebben wij het alleen nog maar over het formaat. De bedrukking moet er dan nog op komen. Ook daarmee kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Een opvallend design zorgt voor extra aandacht. Maar zorg er wel voor dat het niet je boodschap voorbij schiet.

Traditionele betrouwbaarheid

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel mensen de traditionele media (flyers, posters, brochures) meer vertrouwen dan bijvoorbeeld digitale posters en andere media. Het is dan ook niet zo gek dat het drukwerk voor velen nog altijd onmisbaar is in marketingstrategie en andere uitingen. De posters zijn daar zeker een onderdeel van. Overal waar je loopt, zie je verschillende soorten posters. Van aankondigen van evenementen tot het verkopen van producten of posters puur om iets over te brengen: je kunt er echt alle kanten mee op. Ideaal dus om jouw boodschap te verspreiden!

Posters zijn overal in te zetten

Het grote voordeel van posters? Je kunt ze eigenlijk overal voor gebruiken. Aankleding van een stand op een beurs? Een etalage aankleden? Of juist een evenement of product aankondigen- of prijzen? Of gewoon aan de muur? Je komt al snel uit bij een poster. Niet zo heel gek ook, als je bedenkt hoe gemakkelijk iedereen posters kan bestellen in alle soorten en maten. Let wel goed op waar je de posters voor wilt gebruiken. Een poster maken voor buiten kun je het beste doen op outdoormateriaal, zoals blueback of spandoek materiaal. Deze materialen kunnen tegen een stootje en zijn UV- en waterbestendig. Wel zo handig als er regenbui over komt. Waar ga jij de poster voor inzetten?

Tags:

05-08-2022
 
 

Reacties