Pixels en vector logo

Wat is het verschil tussen pixels en vector?

Juni is bij ons de maand van de speciale materialen. In dit blog lichten we onze bedrukte pennen uit. Wist je dat we dit drukbestand graag als vector ontvangen? Lees snel waarom!

Verschil pixels en vectoren

Een pixelafbeelding bestaat uit heel veel kleine blokjes die samen de afbeelding vormen. Hoe meer blokjes (dpI = dots per inch), hoe beter de kwaliteit van de afbeelding. Bekende pixelbestandsformaten zijn jpg, gif, png, tiff, bmp, psd, eps en pdf. Vectoren zijn paden met punten die met elkaar verbonden zijn tot een bepaalde vorm. Bekende vectorbestandsformaten zijn ai, cdr, svg, eps en pdf. Een vector blijft altijd scherp als je deze vergroot. Pixels gebruik je alleen bij foto’s. Dat is het grote verschil!

Pennen bedrukken

Als je bij ons pennen wilt laten bedrukken, ontvangen we je bestand graag in vector. Maar waarom zou je pennen laten bedrukken? Van de vele relatiegeschenken die wij aanbieden, is de balpen de absolute nummer 1. Een bedrijfspen heeft namelijk een lange levensduur en wisselt regelmatig van gebruiker. Als je je naamsbekendheid wilt vergroten, is dit product dus een goede optie!

Hoe worden pennen bedrukt?

Pennen worden bedrukt door middel van tampondruk. Dit is een drukmethode waarbij jouw ontwerp vanaf een stempel door een siliconen tampon wordt overgedragen op de pen. Voor deze techniek moet het drukbestand worden uitgelezen. Omdat een vectorbestand is opgebouwd uit punten, kan de machine jouw bestand uitlezen en omzetten naar de stempel. Dit in tegenstelling tot een pixelafbeelding die niet kan worden uitgelezen en dat is nu precies de reden waarom we jouw drukbestand als vector willen ontvangen.

Meer lezen? Ontdek ook hoe je contour gesneden drukwerk aanlevert.

Opmaak pixels en vector

Tags: pennen, pen, tampondruk, relatiegeschenk, vector, pixels

26-06-2017
 
 

Reacties