Wat is dibond?

Dibond, een plaatmateriaal waarbij er wellicht niet meteen een belletje bij je gaat rinkelen. Geen probleem! Wij zijn hier om je te laten zien wat dibond is, wat je ermee kunt en waarom jij het ook zou moeten bestellen! Lees snel verder.


Materiaal dibond

Het materiaal

Om je een goed beeld te kunnen geven van het materiaal dibond, kunnen we het beste maar beginnen met de feitelijke omschrijving. Dibond bestaat uit twee materialen: polyethyleen en aluminium. Het materiaal heeft een kern van polyethyleen: een sterk, zwart, kunststof dat zorgt voor een stevige basis. De kern is omhuld met aluminium dat het uiterlijk van het plaatmateriaal bepaalt.

Niet één soort plaatmateriaal

Het uiterlijk van het plaatmateriaal wordt grotendeels bepaald door jou! Aluminium kan je namelijk kiezen in twee verschillende soorten afwerkingen: wit en brushed. Wit aluminium zorgt ervoor dat blanke stukken in jouw ontwerp een witte vulling zullen hebben, geschikt als jij een ontwerp hebt waar veel verschillende kleuren in voorkomen. De andere afwerking keuze is brushed, brushed aluminium staat beter bekend als RVS en heeft daarmee een metallic uiterlijk. De metallic kleur is zelfs nog weer verdeeld in goud en zilverkleurig, aan jou de keuze wat beter past!

Nog even op een rijtje welke soorten dibond je kunt kiezen:

  • Dibond 3 mm | 4317 g/m2
  • Dibond 6 mm | 8160 g/m2
  • Dibond brushed aluminium 3 mm | 4623 g/m2
  • Dibond brushed goud 3 mm | 4560 g/m2

dibond wit vs dibond aluminium

Mogelijkheden

En dan de mogelijkheden die je met dibond hebt. We zouden bijna zeggen; die zijn eindeloos! Je kan er in ieder geval veel kanten mee op, van een eigen vorm laten maken tot een foto laten bedrukken. Het kan allemaal met dibond! Het leuke is ook dat, welke uiting je ook bedenkt met dibond, jij het binnen en buiten kunt gebruiken. Dibond wordt bedrukt met UV- en waterbestendige inkten waardoor jouw drukwerk uiting tegen weer en wind kan. Daarnaast is het materiaal super licht, de grootte van jouw dibond uiting maakt niet uit, je kunt het altijd ophangen!

Voorbeelden

Omdat de mogelijkheden en keuzes enorm zijn met dibond, leek het ons leuk om ook wat voorbeelden van de mogelijke uitingen te geven. Op die manier kan je zien hoe alle keuzes worden ingezet en daarmee wellicht ook voor jou een hele fijne uitkomst kunnen bieden!

Foto’s

Beginnen we met een populaire keuze: foto’s. Heb jij een mooie foto van vakantie, familie, vrienden of een speciale dag? Laat deze dan aan iedereen zien door het te bedrukken op dibond. De kleuren zullen prachtig uitkomen omdat de foto rechtstreeks op de plaat wordt gedrukt. Dibond geeft een strakke en moderne uitstraling aan de foto’s, wat het dan nog beter in jouw moderne inrichting laat passen.

Buiten

Kleine bordjes voor op de deur, muur of andere plekken binnen en buiten? Om bijvoorbeeld aanwijzingen te geven, in de vorm van instructies of namen? Dat doe je met een dibond bordje! Het ziet er meteen strak en professioneel uit en blijft daarnaast gewoon heel lang mooi! Helemaal als je kiest voor een specifieke afwerking, glans bijvoorbeeld. Ook is voor gevelreclame dibond erg geschikt! Maar wil je buiten nou graag jouw logo of foto hebben hangen, dan kan dat natuurlijk ook heel goed.


Voorbeeld Dibond

Steriel

En vergeet met het RVS ook zeker de werkbanken niet. Waar steriel gewerkt moet worden kan in plaats van tegeltjes aan de wand ook een dibond plaat worden geplaatst. Dit maakt het mogelijk om een eigen print of uitstraling te geven aan jouw werkplaats. Daarnaast is RVS heel erg makkelijk schoon te maken en zo ook steriel te houden. Ideaal in omgevingen waar dat nodig is.


Nu het duidelijk is geworden wat dibond is en wat je ermee kunt staat ons jou nog een vraag te stellen. Hoe ga jij dibond inzetten? Wees creatief en maak gebruik van de verschillende mogelijkheden die dibond biedt!

Tags: dibond, plaatmateriaal, drukwerk voor buiten

16-05-2023
 
 

Reacties