Val op met jouw vaderdagactie!

Het is een terugkerende gebeurtenis in juni, een dag om alles uit de kast te halen om de vaders in het leven te vieren. We hebben het over Vaderdag! Een mooi moment om vader of ondernemer te zijn. Als ondernemer kan je namelijk met jouw producten en diensten misschien wel hét perfecte Vaderdag cadeau aanbieden. Het enige wat je nog nodig hebt is een idee en de promotie. Geen idee hoe je dat moet aanpakken? Lees dan het onderstaande blog ter inspiratie.


Vaderdag actie

Verplaats jezelf

Om geschikte vaderdag cadeaus te bedenken voor jouw vaderdagactie is het belangrijk om jezelf te verplaatsen in de schoenen van een vader. Wat verkoop jij dat volgens jou interessant, leuk of mooi kan zijn voor deze terugkerende dag? Waar zal een vader behoefte aan hebben? Of het nu handig, lief, gezellig of verwennend is, zolang het maar voelt alsof vader in het zonnetje wordt gezet. Om je een idee te geven van wat wij bedoelen, zullen we wat voorbeelden benoemen. Detailhandel zaken kunnen heel goed met elkaar samenwerken voor een mooie Vaderdag actie. Zorg als lokale slijterij en slagerij dat je een Vaderdag borrelpakket samenstelt met bijvoorbeeld speciaal biertjes en borrelhapjes. Ook kan je als restaurant een leuk vaderdag menu samenstellen waarvoor vaders een waardebon kunnen ontvangen. Er zijn heel veel mogelijkheden, het belangrijkste is om te bekijken wat jouw branche uniek maakt en wat jij een vader kunt bieden!

Helemaal in stijl

Weet jij hoe je met jouw bedrijf een vader blij kunt maken? Super, stap 1 is voltooid! Nu is het de taak om dit in Vaderdag stijl te maken zodat het niet ‘gewoon’ jouw producten zijn. Het moet voelen als iets speciaals, iets wat je nu écht alleen voor Vaderdag geeft. Maar hoe maak jij jouw producten in Vaderdag stijl? We geven je wat voorbeelden.

Een beetje extra

Door bij jouw producten iets extra’s te beloven in Vaderdag thema zorg je ervoor dat jouw ‘ gewone’ product ineens een Vaderdag thema heeft. Denk voor zo’n extraatje aan een mooie Vaderdag ansichtkaart waar jij natuurlijk heel tactisch ook jouw logo op terug laat komen. Of zorg voor mooie, wat grotere Vaderdag stickers die je bij de bestelling of het product kunt geven. Verder is het, afhankelijk van jouw branche, ook leuk om een Vaderdag keycord, totebag of pen mee te geven bij aankoop van de producten van jouw Vaderdag actie.

Ontwerp

Bij elk extraatje is het doel om de producten van de actie te verkopen en jouw merk bekendheid te vergroten om dat te doen heb je een Vaderdag ontwerp en jouw logo of naam nodig. Het leukste voor het Vaderdag ontwerp is om iets van jouw branche terug te laten komen in het ontwerp. Daarnaast maak je het extra ‘vader’ met bijvoorbeeld het gebruik van de kleur blauw, groen of rood en figuren zoals een hartje, gereedschap, snor, gespierde arm, smiley of medaille. Laat jouw creativiteit de vrije loop!

Inpakken

Pak de klanten helemaal in met jouw producten door ze in stijl in te pakken. Dit kan door middel van een lint, sticker of pakpapier in thema! Ook kan je gebruikmaken van een papieren tas, speelkaarten- of gondeldoosje om producten in te verpakken en meteen in een leuk Vaderdag jasje te stoppen! Ook is het leuk om een waardecheque of tegoedbon uit te geven in Vaderdag stijl. Zo geef je net een ander soort tegoed weg dan dat je normaal zou doen. Ideaal voor alle branches die geen fysieke producten hebben om te verkopen met hun Vaderdag actie.

Promoot!

Nu je de producten helemaal hebt uitgedacht voor jouw Vaderdag actie is het tijd om dit duidelijk te maken. Dat is ook goed voor de conversies. Zo worden mensen die ‘gewoon’ op zoek zijn naar een Vaderdag cadeau erop geattendeerd dat jij een mogelijkheid biedt. Precies wat je wilt, zo verkoop jij straks Vaderdag cadeaus aan vaste én nieuwe klanten. Maar dat promoten, hoe doe je dat?

Wij adviseren een aantal drukwerk producten om jouw Vaderdag actie offline te promoten. Denk hierbij aan posters, flyers, vloer- en raam stickers! Het belangrijkste om rekening mee te houden bij de keuze voor één of meer van deze drukwerk uitingen is hoe jij jouw doelgroep het beste kunt bereiken. Bedenk ook hoeveel informatie je wilt communiceren op de uitingen. Aan de hand daarvan kan je de meest geschikte kiezen, zodat het in en rondom jouw bedrijf duidelijk wordt dat jij een Vaderdag actie hebt.

Online

Online adverteren kan ook niet ontbreken! Gooi uitingen over jouw Vaderdag actie, het liefst in dezelfde stijl als jouw offline uitingen, op instagram, facebook, jouw website en andere platformen. Maak het online ook duidelijk dat jij een Vaderdag actie hebt lopen. Het beste, wanneer je een website hebt, is om de website en contactgegevens in deze uitingen te linken zodat klanten meteen met jou in contact kunnen komen om een bestelling te plaatsen. Zorg dat je de boodschap verspreid en duidelijk maakt waar men moet zijn!


Met al deze tips ga jij vast en zeker een hartstikke geslaagde Vaderdag actie opzetten! Zoek je ondertussen zelf ook nog een origineel Vaderdag cadeau? Bekijk dan eens ons assortiment aan Vaderdag producten!

Tags: Vaderdag, promotie, Vaderdag actie

24-05-2023
 
 

Reacties