Stempels: ideaal voor marketing

Het inzetten van stempels voor jouw bedrijf is een ideale en goedkope manier van marketing. Voor de boekhouding van officiële documenten tot aan het personaliseren van verpakkingen: stempels zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Lees snel dit blog om het maximale uit jouw stempels te halen!


Stempels voor marketing

Personalisatie

Het gebruik van stempels kan op verschillende manieren worden ingezet. Het is een goedkope en handige manier van marketing. Daarom is het ideaal voor de wat kleinere bedrijven! Stempels zijn uiterst effectief als het gaat om personalisatie. Om jou verder te helpen met het personaliseren van stempels, hebben wij het voor jou uiteengezet. Dit hebben wij gedaan in twee categorieën: gepersonaliseerd drukwerk en gepersonaliseerde stempels.

1. Gepersonaliseerd drukwerk

Gepersonaliseerde stempels zijn ideaal om te gebruiken voor al jouw drukwerk. Dit geldt vooral voor jouw huisstijl drukwerk. Zo is het een handige manier om een kantoorstempel met adres te gebruiken voor het briefpapier of voor de enveloppen. Ook voor business-to-business (B2B) kunnen stempels van meerwaarde zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een stempel drukken op jouw visitekaartjes. Een goedkope én een leuke manier om visitekaartjes een creatieve touch te geven. Loop je nog steeds vast? Probeer dan eens een stempel voor jouw verpakkingen of flyers. Een handige manier van marketing om al jouw klanten een extra gevoel mee te geven na het bestellen.

2. Gepersonaliseerde stempels

Het gebruik van gepersonaliseerde stempels is een perfecte manier om jouw naamsbekendheid te vergroten. Stempels zijn met name gefocust op offline marketing. Daarom is het belangrijk om daar als bedrijf, naast online marketing, op in te zetten. Wat is een goede manier om dit te doen? Een voorbeeld is om jouw nieuwe klanten direct aan je te binden door het gebruik van stempels. Voor een eerste bestelling zou je een ”Dank-je-kaart” kunnen sturen met een speciale stempel die daarbij aansluit. Voor al bestaande klanten is het een idee om bij de zoveelste bestelling een extraatje te geven in de vorm van een stempel met korting of extra voordeel. Is dit niet mogelijk? Dan is waardering vaak voldoende! Stuur een kaart mee met een stempel met de tekst: "Bedankt dat je wederom bij ons hebt besteld." Het is een klein gebaar, maar het zorgt wel voor extra gevoel en waardering bij de klant.

Promotie

Als je stempels en klantenbinding in één zin zegt, zeg je waarschijnlijk spaaracties! Spaarkaarten en stempelkaarten zorgen ervoor dat klanten vaker terugkomen en meer geld uitgeven om die stempelkaart vol te maken of die spaaractie te voltooien. Wil je meer inzicht in spaaracties en hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan dit blog. Hierin geven we een aantal tips voor het maken van jouw spaaractie!

Intern gebruik

Het is waarschijnlijk niet het marketingdoel waar je direct aan denkt, maar het is toch zeer belangrijk voor elk bedrijf: interne marketing. Het is belangrijk om jouw werknemers tevreden te houden. Een detail dat hierbij kan helpen is het gebruik van stempels, aangezien stempels hiervoor zeer effectief zijn. Zo kunnen ze worden gebruikt voor het ondertekenen van officiële documenten: met een professionele bedrijfsstempel met handtekening wordt het ondertekenen van brieven makkelijker en sneller! Daarnaast is het mogelijk om stempels te gebruiken als ordening. Door de documenten te stempelen, kan je alle documenten intern beter op orde houden. Makkelijk en snel gedaan én blijer personeel: ideaal toch?

Stempels bij Drukland.be

Ben je overtuigd van het gebruik van stempels en het marketingdoel ervan? Bij Drukland.be kan je stempels laten maken in verschillende types, formaten en kleuren. Alle specificaties van de types, formaten en kleuren zijn op de productpagina te vinden. Door de ruime keuze zit er altijd een geschikte kantoorstempel voor jou bij!

Wil je een eigen ontwerp stempel maken? Dat kan ook bij Drukland.be. De keuze is hierbij volledig aan jou. Een tekst, een logo of een slogan: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg er echter wel voor dat je niet té fijne lijnen en vormen gebruikt. Zo voorkom je dat de lijnen en vormen van de stempel gaan dichtlopen en dus minder zichtbaar zijn. Zonde van de moeite en van jouw ontwerp!

Stempels offline marketing voor kantoor

Heb je stempels besteld en wil je het afmaken door stempelkaarten te bestellen? Kijk dan naar de vele mogelijkheden om het helemaal je eigen te maken. Gebruik je liever stickers dan stempels? Geen probleem. Al onze stickers zijn van de hoogste kwaliteit.

Tags: Stempels, Huisstijl drukwerk, Personalisatie, Marketing

15-05-2023
 
 

Reacties