Scoren op de beurs

Beurzen: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een beurs voor. Van stripboeken, via de Kamasutrabeurs naar de vakantiebeurs. En dan hebben we het nog niet eens over de zakelijke beurzen. Zoveel beurzen, zoveel deelnemers. Iedereen staat natuurlijk op de beurs om zoveel mogelijk aandacht en klandizie te krijgen. Hoe zorg jij nou dat je net dat stapje voor loopt op al je concurrenten? Drukland.nl helpt je met beursdrukwerk een handje. Lees snel verder!


beursstand

Aandacht trekken op de beurs

Beurzen hebben vaak wel meer dan 100 deelnemers/stands. Het is dan belangrijk om op te vallen. Een frisse en uitnodigende stand is daarbij onmisbaar. Met zo’n stand geef je je visitekaartje af. Zie de stand dan ook als een verlengde van het bedrijf. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde waardes die bij jullie centraal staan? Of zijn er specifieke punten waar je in uitblinkt? Goed om te laten zien in de beursstand. Dat hoeft niet direct met afbeeldingen van een product of een dienst. Je kunt met de stand ook eenvoudig een bepaalde sfeer neerzetten. Vind je het milieu belangrijk? Dan kun je werken met veel bos, groen en natuur. Zit je in de wellness of yoga? Dan is rust en het ‘zen-gevoel’ overbrengen juist weer aan te raden.

Hoe deel je een beursstand in?

inrichting beursstand

Je kunt nog zoveel geweldige dingen hebben voorbereid voor in de beursstand, maar zonder een goede indeling haal je er niet het maximale uit. Zie de beursstand als een soort kijkdoos. Een kijkdoos begint met een grote achtergrond. Dit is beeldbepalend, maar er hoeft geen essentiële informatie op te komen. Voor de grote beurswand, kun je met losse onderdelen de kijkdoos ‘inrichten’. De grotere items komen iets meer op de achtergrond en kleinere items zet je juist wat verder naar voren. Zorg ervoor dat die kleinere items de aandacht trekken. Deze staan vooraan in de beursstand en schreeuwen om aandacht. Geef ze die aandacht ook. Wat maakt jou uniek of anders de rest? Wat is het dat jij te bieden hebt? Zorg ervoor dat de interesse gewekt wordt en mensen blijven plakken bij jouw stand. Dit kan door een mooie (beurs)aanbieding, een bijzonder product of iets anders dat jullie uniek maakt.


Tip: zorg je voor voldoende plaats om mensen te woord te staan? Dit hoeven niet direct vergadertafels te zijn. Een statafel zorgt al voor natuurlijker gesprek. Sommige beurzen hebben zelfs aparte ruimte waar je een bezoeker mee kunt nemen voor een gesprek. Even weg van de drukte en in alle rust dingen bespreken.

bierviltjes bedrukken

Voorbereiding op de beurs

Het klinkt als een open deur, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je van te voren de afmetingen weet van de beursstand. Zo kun je zelf een goede inrichting maken en hoef je niet ter plekke te hopen dat alles maar past. Heb je binnen je kantoor/bedrijfspand ruimte genoeg, dan kun je de beursstand zelfs een keer nabouwen. Als je dit geregeld hebt, dan heb jij tijd om de rest van het beursplan uit te werken. In dit blog worden een aantal tips gegeven hoe jij, naast de beursstand, succes kunt zijn op de beurs. Handig!


Vergeet je ook niet om de bezoekers iets fysieks mee te kunnen geven? Naast een visitekaartje of folders en flyers kan dat ook een goodie zijn. Denk aan bijvoorbeeld pennen, tassen of notitieblokken. Allemaal producten die handig zijn en veel gebruikt worden. Zo komen de mensen lekker vaak in contact met jouw naam.


inrichting beursstand

Ben jij klaar om indruk te maken op de beurs? Bij Drukland.nl weet je in ieder geval zeker dat je alles vindt voor een geslaagde beurs. Of het nu gaat om de inrichting van de stand zelf of de goodies die je uitdeelt aan je - hopelijk - toekomstige klanten!

Tags:

01-09-2021
 
 

Reacties