Hoe wordt jouw kleding bedrukt?

Door kleding te bedrukken, zorg je onder andere voor herkenbaarheid en professionaliteit. Maar ook leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen of als uitbreiding van je eigen garderobe. Maar hoe gaat dit proces van kleding bedrukken nu eigenlijk? Dat vertellen wij je graag in dit blog!


hoe wordt kleding bedrukt

Kleding samenstellen

De eerste stap van het bedrukken van kleding, is de samenstelling. Om wat voor kledingstuk gaat het? Handig om na te gaan onder welke omstandigheden dit kledingstuk gedragen gaat worden. Ook is het belangrijk om stil te staan bij welke kleuren je gebruikt voor het ontwerp en welke bijpassende kleur kleding hierbij past, aangezien dit als ondergrond wordt gebruikt. Voor kleding is het ook handig dat er gekozen kan worden uit posities van het bedrukbaar gebied:

  • Voorkant
  • Achterkant
  • Borst
  • Voorkant + achterkant
  • Borst + achterkant

Ontwerp aanleveren

Vind je het ook lastig om elke keer te bedenken wat je als cadeau kan geven? Meestal geven we maar weer een bos bloemen of een doosje bonbons, omdat we niks anders kunnen bedenken. Een kledingstuk laten bedrukken is daarentegen een origineel cadeau! Laat de designer in je los en ontwerp een leuke bedrukking die je op een T-shirt, maar ook bijvoorbeeld op een rompertje kan laten bedrukken.

Kleding bedrukken

Nadat je je kledingstuk hebt samengesteld en het ontwerp hebt aangeleverd, gaan we naar de laatste stap; het bedrukken van de kleding. Dit gebeurd bij ons op de Kornit Atlas printer. Dit is een hypermoderne pers, speciaal ontwikkeld voor het hoogwaardig bedrukken van allerlei soorten kleding. Als eerste wordt het kledingstuk op een drukplaat neergelegd. Daarna wordt het met een speciale voorbehandeling vochtig gemaakt, zodat de inkt optimaal kan hechten. Nu wordt het ontwerp op het kledingstuk gedrukt. Als dit gebeurd is, komen we bij de laatste stap van het proces: de droogoven. In deze oven wordt het vocht van de voorbehandeling verdampt, zodat de inkt zich optimaal kan hechten aan het kledingstuk. Nu kan de kleding gewassen worden, zonder dat de bedrukking beschadigd. Zodra de kleding uit de oven komt, is het klaar om verzonden te worden.


hoe kleding wordt bedrukt

Tags: kleding

06-07-2022
 
 

Reacties