Het maken van een perfecte poster

Posters zijn informatief, veelzijdig én effectief. Ze vergroten de naamsbekendheid van jouw bedrijf, helpen mee aan jouw marketing door de zichtbaarheid en ze kunnen leiden tot meer sales door als reclamemiddel te fungeren. Er zijn veel redenen om posters te gebruiken, maar hoe kom jij uiteindelijk aan een perfecte poster? In dit blog leggen wij het haarfijn aan jou uit!


Perfecte poster

Het 4 stappenplan voor de perfecte poster

Achter elke succesvolle poster zit een heel denkproces vooraf. Dit gaat van het voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren tot het afdrukken. In dit blog gaan we elke stap bij langs, zodat jij het maximale uit jouw posters kan halen.

1. De voorbereiding

Je wilt een poster maken en ergens ophangen om informatie te geven, klanten te vergaren of de naamsbekendheid te vergroten. Waar begin je? Het is als eerst belangrijk om na te gaan wat je doel is en voor welke doelgroep je de poster gaat maken. Wat willen wij en voor wie? Een poster is veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden een ideale optie zijn. Ga dus met je (marketing)team na wat het idee is en welke mensen jullie willen benaderen met de poster. Aan de hand van deze vragen (en antwoorden), kan er veel informatie vergaard worden en kan er al nagedacht worden over de titel en subtitels van het drukwerk.

2. Begin van het ontwerp

Het doel is duidelijk, de doelgroep is bekend en de titel is bedacht. Tijd om met het ontwerp de poster al wat kleur te geven. Voordat je definitief begint met het maken van de poster, is het belangrijk om na te denken over een aantal aspecten van het ontwerp. Voorbeelden van deze aspecten zijn het formaat, de lay-out en het lettertype. Een formaat poster kies je aan de hand van het doel en de locatie. Hoe kleiner de locatie is waar de poster hangt, hoe kleiner het formaat is. Wil je reclame maken met jouw poster? Denk dan aan een A1 of A2 formaat poster. Deze vallen meer op en zijn vaak te vinden op reclameborden of op borden langs de weg. De lay-out en lettertype zijn twee van de aspecten die van belang zijn bij het ontwerpen. Zo moet de balans goed zijn tussen tekst en afbeelding, moeten de kleuren mooi zijn en moet de poster uitstekend leesbaar zijn door het gebruik van witruimtes en een goed design. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder in dit blog.

3. Uitvoeren ontwerp op poster

De voorbereiding is gedaan en je hebt alle bepalende zaken van het ontwerp op een rij gezet. Dan is het nu tijd om jouw poster te gaan ontwerpen. Bij Drukland.be gaat het ontwerpen van een poster op verschillende manieren. Zo heb je de keuze tussen het aanleveren van een eigen ontwerp of door gebruik te maken van onze gratis online ontwerptool. Deze online tool is gratis en kun je eenvoudig gebruiken. Zo hoef je geen Photoshop-expert te zijn om alsnog een mooie poster te designen. Met onze online ontwerptool kun je gemakkelijk logo's, afbeeldingen of teksten toevoegen. Heb je veel creatieve kwaliteiten en heb je externe programma's als Photoshop of InDesign onder de knie? Dan kun je er altijd voor kiezen om een eigen ontwerp aan te leveren. Als je de keuze maakt om het ontwerp zelf uit te voeren, is het belangrijk om de aanleverspecificaties goed door te nemen. Voor alle informatie over het ontwerpen, kun je bij ons hier terecht.

4. Posters afdrukken bij Drukland.be

Nu de vorige stappen zijn afgerond, is het nu tijd om de posters bij een drukkerij te laten drukken. Dan kun je de volgende vraag stellen: "Is er een drukkerij die A1 posters drukt van de hoogste kwaliteit met daarnaast de goedkoopste prijs?" Het lijkt onwaarschijnlijk, maar bij Drukland.be is het toch echt de waarheid! Dit is mede te danken aan de drukpers die wij gebruiken van Landa, de S10P drukpers. Gaat er bij Landa geen belletje rinkelen? Bij filmliefhebbers en sportliefhebbers is Landa wellicht een bekende naam. Neem bijvoorbeeld Hans Landa, een van de hoofdpersonen in de film Inglorious Bastards. Of neem Mikel Landa, een Spaanse bergbeklimmer op twee wielen. De naam Landa klinkt misschien onbekend voor jou, maar wat doet het met jouw posters? Dat leggen we in de volgende alinea kort voor jou uit.

Landa drukpers

De Landa S10P drukpers heeft meerdere voordelen en zorgt er mede voor dat jij de beste posters krijgt voor de goedkoopste prijs. Deze voordelen zijn duurzaamheid, kwaliteit, sneheid en effectiviteit. De pers is 5x sneller dan digitale persen en kan al snel 6500 vellen per uur produceren. Dat betekent dat jij het ook sneller thuis hebt! Qua kwaliteit drukwerk heeft de drukpers een ongeëvenaarde scherpte en kleur en kent het geen beperkingen op het gebied van papiersoorten. Tot slot is er het voordeel van duurzaamheid. Door deze drukpers te gebruiken, besparen wij tonnen afval per jaar! Dit gaat niet alleen om tonnen aluminium, maar ook om tonnen papier.

Wij van Drukland.be streven altijd naar duurzaam drukwerk en we kunnen dat steeds meer realiseren. Het beste, duurzaamste en goedkoopste drukwerk aan A1 posters vind je bij ons. Wat wil je nog meer? Laat al jouw posters drukken bij Drukland.be!


Landa S10P drukpers

Nu je dit blog hebt gelezen, weet jij precies hoe je een perfecte poster maakt en hoe je dit kan laten drukken bij Drukland.be! Wil je meer kwalitatief promotiemateriaal bekijken? Bekijk dan onze brochures en magazines.

Tags: Marketing, Posters, Goedkoop drukwerk, ontwerp

06-06-2023
 
 

Reacties