Ga jij voor de perfecte kerstkaart?

December: de maand van feestdagen, gezelligheid en natuurlijk kerstkaarten. In de 11 andere maanden van het jaar versturen we steeds minder kaarten, maar met Kerst worden er nog flink wat kaarten verstuurd! Op sommige dagen voor Kerst Natuurlijk kun je tegenwoordig in bijna iedere willekeurige winkel standaard kaarten kopen. Maar het is toch veel leuker om je eigen kerstkaarten te versturen? Wij geven je een paar tips om tot jouw perfecte kerstkaart te komen.


Kerstkaarten

Winter Wonderland

Een bepaald thema of een onderwerp bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van jouw kaart. Gebruikelijke thema’s als sneeuw, de Kerstman, winterse taferelen komen ook dit jaar veel voorbij. Maar je kunt natuurlijk ook helemaal je eigen draai geven aan een kerstkaart. Een leuke familiefoto? Of een mooie foto geschoten tijdens een vakantie? Voeg een kerstwens toe en je kerstkaart is compleet! Je kunt natuurlijk ook aan de slag met programma’s als InDesign, maar dat heeft niet iedereen. Wil je toch je eigen kaart ontwerpen? Dan kun je aan de slag met onze online ontwerptool. Zo ontwerp jij toch eenvoudig helemaal je eigen kerstkaart.


Kerstkaart

Traditioneel, luxe, bijzonder…

De bedrukking is natuurlijk het eerst dat opvalt bij een kerstkaart. Maar voor de beleving is ook het materiaal erg belangrijk. Zeker een kerstgroet wil je via een mooie kaart versturen. Maar voor wat voor papier moet je gaan? Met het ansichtkaartenkarton zit je in ieder geval goed. De voorkant is licht glanzend en de achterkant is goed beschrijfbaar. Zoals je de ‘normale’ ansichtkaarten ook wel kent. Daarnaast zijn er ook wat luxere papiersoorten die van jouw kerstkaart echt iets bijzonders maken. Conqueror Vergé bijvoorbeeld. Dat klinkt toch alleen al als een luxe kaart? En dat is het ook zeker: de fijne lijnenstructuur op het papier zorgen voor deze extra luxe uitstraling. Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan is kraftkarton of recyclingpapier een goede keuze. Voor deze papiersoorten wordt namelijk oud papier hergebruikt.Kerstboom zakelijk

De afwerking

Keuzes, keuzes, keuzes... Met al die keuzes zorg je dat jouw kerstkaart ook echt aan jouw wensen voldoet. Maar waar kun je het beste voor kiezen?

Laminaat is zo’n extra optie. Dit is een extra laagje dat over de kaart wordt aangebracht. Je kaart wordt daar extra stevig van, je opdruk is beter beschermd tegen bijvoorbeeld krassen en je geeft je kaart een extra glanzende of matte uitstraling. Let wel op dat de kant die afgewerkt is met laminaat niet meer kunt beschrijven. Vaak wordt dan ook gekozen om alleen de voorkant te lamineren. En als je de kaarten in huis hebt, hoe wil je deze gaan versturen? Schrijf je het adres op de achterkant van de kaart? Of gaat de kaart in een envelop? Enveloppen kun je in de meeste gevallen eenvoudig mee bestellen. Niet alleen in het wit, maar ook in het groen of rood. Helemaal in kerstsferen dus!


Keuzes kunnen maken? Bestel dan je eigen kerstkaart bij Drukland.be. Bestel de kaarten op tijd, zodat je zeker weet dat de kaarten voor Kerst binnen zijn.


Tags:

15-12-2020
 
 

Reacties