Flesjes met een persoonlijke touch

Een eigen biertje brouwen, een speciaal soort frisdrank ontwikkelen of een ander product in een flesje maken. Wat je voor elk van deze producten wilt gebruiken is een mooi etiket! Bij Drukland kan je snel en gemakkelijk een bieretiket laten drukken in de mooiste kleuren. Wij geven je een aantal tips voor jouw bieretiket! Lees jij mee?


Bieretiketten maken


It’s in the name

Om te beginnen aan het ontwerpproces is het goed om duidelijk voor ogen te hebben onder welke pakkende naam jouw product de markt op gaat. Vanuit die kennis kan je denken aan een moodboard met kleuren, materialen en vormen die bij de naam passen. Wanneer dit allemaal duidelijk is, is het vervolgens makkelijker om een goed ontwerp te maken. Het ontwerp is het sterkst wanneer het past bij het verhaal van het product, alleen dan komt alles samen en kan je ook op het gebied van marketing het product goed aanprijzen en verkopen. Creëer een eenheid met een goed doordacht idee!

De inhoud

Naast een mooi ontwerp en een duidelijke naam zijn er nog meer dingen die op het etiket van een flesje moeten wanneer je het wilt verkopen. Wil je het alleen voor eigen gebruik bestellen, dan kan je dit stuk informatie negeren. Maar voor de ondernemers onder ons is deze informatie essentieel. Het is zelfs verplicht om het volgende lijstje te benoemen op de fles wanneer het product het huis verlaat.

  • De naam of omschrijving van het biertje
  • Een overzicht van alle ingrediënten
  • De netto inhoud van het flesje
  • Het alcoholpercentage van het bier
  • De voedingswaarde van het bier
  • Gegevens van de brouwerij
  • Minimale houdbaarheidsdatum
  • Eventueel een batch- of serienummer

Groot of klein?

Dan komt de vraag welke afmetingen het etiket moet hebben, dat is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw ontwerp en jouw flesje. Om je hier wat houvast bij te geven, kunnen we je wel vertellen dat op een ‘standaard’ bierflesje vaak het formaat van 6 x 8 cm wordt gebruikt. Deze afmetingen laten het toe om zowel informatie als een mooi ontwerp en de naam duidelijk te communiceren op het etiket. Wil je iets anders om op te vallen of omdat jouw flesje een ander formaat heeft? Geen probleem! Je bestelt makkelijk jouw eigen formaat etiket. Op die manier vind je altijd een match tussen de etiketten voor jouw flesje.

Plakken maar!

Je hoeft niet met lijm of andere middeltjes in de weer om jouw etiketten strak op jouw flesje te plakken. In plaats daarvan worden jouw etiketten gedrukt op een speciaal soort materiaal dat kleeft, een soort sticker dus. Hierdoor bevestig jij jouw etiket super makkelijk. Al moet je het goed plakken van een etiket niet onderschatten! Je wilt het natuurlijk recht, op de uitgelijnde hoogte zonder bellen plakken om zo het etiket goed uit te laten komen. Begin daarom met het plakken van een hoek of kant en leg dan langzaam de rest van de sticker neer op de fles. Strijk het neergelegde stuk steeds goed strak om zo ook bellen te voorkomen!


Een zelfontworpen etiket laat jouw zelfgemaakte drankje nóg beter smaken! Met de tips uit dit blog weet jij wat je te doen staat, ga lekker aan de slag en plak je daarna suf. Succes!

Tags: bieretiket, bieretiketten

02-08-2023
 
 

Reacties