Extra feestelijke kerstkaarten met spot UV en foliedruk!

Bij kerst horen lichtjes, versiering, kleuren en glitters! Zo ook op jouw kerstkaarten. Bij Drukland.be hebben we dé afwerk optie om jouw kerstkaarten nog meer kerst te maken. Namelijk met spot UV en foliedruk. Deze glimmende ‘3D’ laag zorgt voor een extra luxe en feestelijke uitstraling. Benieuwd wat het inhoudt en wat je ermee kan? Lees dan snel verder!


Feestelijke kerstkaarten

Foliedruk

Met kerst zijn er vaak gouden of koperkleurige versieringen te zien. De metallic kleuren geven net dat extra gevoel van luxe en feestelijkheid. Een perfect gevoel voor jouw kerstkaarten! Met foliedruk kies je voor reliëf gedrukte details op de kaart met een gouden of koperen kleur. Dit wordt gedaan door op het ontwerp op de gekozen details een glossy afwerking te geven waarover vervolgens een gouden of koperen folie wordt gedrukt. Op die manier geef je details op jouw kerstkaarten net dat extra beetje voor een speciale en luxe kerstkaart!

Spot UV

Is een gouden of koperen detail niet het extraatje dat jouw kerstkaarten ontwerp verder helpt? Dan is het misschien leuk om spot UV te gebruiken. Spot UV zorgt voor een hoogglanzend ‘3D’ effect op jouw kerstkaart. Dit wordt gedaan door het gebruik van een UV lak en UV licht. Op het kerstkaarten ontwerp krijgen de door jou gekozen details een UV lak afwerking. Die wordt vervolgens gedroogd met een UV lamp, zodat de kerstkaarten daarna meteen klaar zijn om te verzenden! Met spot UV laat je jouw kerstkaarten glimmen, in alle verschillende kleuren omdat de lak de kleur van jouw detail aanneemt.

Details

Feestelijke kerstkaarten

Om het meest opvallende en leukste resultaat te krijgen is het van belang om de juiste details te kiezen. Je wilt niet te veel elementen laten uitblinken maar het moet wel aanwezig zij, daarom is het goed om van tevoren goed te bedenken welke onderdelen jij de speciale afwerking wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan de tekst op jouw kerstkaart, leuk om daar alle aandacht op te vestigen en de rest van de print echt een achtergrond te laten zijn. Jouw logo of naam een speciale afwerking geven is ook leuk én slim! Zo laat je de ontvanger nog eens extra kijken naar jouw naam, en werk je daarmee aan branding! Verder kan je natuurlijk niet fout gaan met de afwerking gebruiken op kerststerren, -lampjes en -versiering. Met de spot UV en folie afwerking maak jij gegarandeerd een kerstige kaart.

Beginnen maar!

Wil jij graag aan de slag met spot UV of foliedruk? Dan hebben we nog wat handige informatie. Om de luxe afwerking te laten slagen moet je jouw ontwerp openen in Adobe Illustrator of Indesign. In deze programma’s kan je werken met vectorvormen. De vectorvormen plaats je boven op de details van jouw kerstkaart heen die je met spot UV of foliedruk wil bedekken. Maak het bestand daarna drukklaar en voor je het weet heb je jouw prachtige kerstkaarten thuis liggen! Mocht je dit proces stap-voor-stap willen lezen, bekijk dan ook nog eens ons stappenplan. Het stappenplan is te vinden in het bestelproces, bij de speciale afwerking in kwestie. Achter de afwerking staat een ‘i’tje die je het stappenplan zal laten zien nadat je erop hebt geklikt.


Met de feestelijke spot UV en foliedruk afwerking worden jouw kerstkaarten een echte hit! Nu alleen nog een ontwerp maken en kaart kiezen. Ga snel aan de slag en bestel jouw kerstkaarten met gemak bij Drukland.be!

Tags: spot UV, foliedruk, kerstkaarten

13-11-2023
 
 

Reacties