Eigen bedrijf starten

Startup entrepreneur

Het valt nog niet altijd mee om een eigen ondernemer te zijn. Het lijkt wel alsof je overal verstand van moet hebben. Naast je 'eigen werk', komt er ook nog administratie en marketing bij kijken. Ai, dat had je van te voren toch niet helemaal zo bedacht. Maar vooral de marketing is wel erg belangrijk om te zorgen voor (nieuwe) klanten. Online vindbaarheid is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk, maar vergeet het offline gedeelte zeker niet. Met fysiek drukwerk geef je letterlijk en figuurlijk je visitekaartje af. En net als met al het andere: als je het doet, dan doe je het goed.

Wij geven een paar onmisbare tips voor die vliegende start als beginnend ondernemer.

Wat heb je nodig?

Met je drukwerk wil je natuurlijk professioneel en betrouwbaar overkomen. Dit begint al bij het ontwerp van het drukbestand. Zit je niet echt in de wereld van het ontwerpen en vormgeven van digitale bestanden? Dan is goed om eens aan te kloppen bij een grafisch vormgever. Het kost je in eerste instantie misschien wat geld, maar uiteindelijk heb je er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat alles goed is. Bij een starterspakket moet je denken aan minimaal:

1. Visitekaartjes zijn zelfs in het digitale tijdperk waarin wij leven nog steeds onmisbaar. Bij beurzen, meetings of toevallige ontmoetingen is het heel gemakkelijk om je kaartje mee te geven. Het is één van de eerste indrukken die je aan je misschien wel toekomstige klant meegeeft, dus bezuinig hier zeker niet op. Ga voor een stevig kaartje van minimaal 300 gram. Voor een extra luxe afwerking kies je voor een matte en satijnachtige afwerking of juist een hoogglans afwerking.

2. Briefpapier en enveloppen. Veel gaat tegenwoordig natuurlijk via de digitale snelweg. Maar toch zul je er van versteld staan hoevaak briefpapier nog gebruikt wordt. Zeker belangrijke en officiële documenten moeten vaak fysiek (aangetekend) verstuurd worden. Heb je A4-briefpapier, dan kun je daar eenvoudig EA5-enveloppen bij bestellen. Alles natuurlijk in je eigen kenmerkende (huis)stijl. Met venster of juist zonder venster en met handige striplocksluiting voor de snelste verwerking

3. Flyers. Flyers? Zijn dat niet die irritante dingen die altijd direct bij het oud papier belanden? Als je het niet goed doet, dan wel inderdaad. De kunst is dus om voor een relevante flyer te zorgen waar de mensen - potentiële klanten - wat aan hebben. Kort en bondig, zonder grote lappen tekst. Eventueel een leuke aantrekkelijke (kortings)actie toevoegen en je trekt direct de aandacht. Flyeren maar!

Tags:

29-02-2016
 
 

Reacties