Drukwerk met luxe afwerking

Wil jij met jouw drukwerk nog meer opvallen? Dan is een luxe afwerking waar jij naar op zoek bent. Door een gedeelte van je ontwerp te laten afwerken met spot UV of foliedruk springt dit er extra uit. En welke delen dit zijn, dat bepaal je helemaal zelf. Wil je het logo van je onderneming laten opvallen? Een datum op een uitnodiging? Of wil je juist een slogan of andere tekst in de spotlights zetten? Het kan allemaal met het spot UV en de foliedruk van Drukland.be!

drukwerk met luxe afwerking

Dit is spot UV

Spot UV is een afwerking op het drukwerk waarbij een deel van het ontwerp wordt voorzien van een glanzende laag. Een makkelijke en effectieve manier om van jouw drukwerk iets bijzonders te maken en daarmee extra op te vallen. Door de afwerking met mat laminaat (dat in combinatie met spot UV altijd gebruikt wordt) wordt het contrast nog eens verhoogd, waardoor de glanzende delen nóg meer opvallen.

Er is een breed aanbod van verschillende producten waarbij je kunt kiezen voor deze bijzondere afwerking. Hieronder een overzicht:

spot UV

Voor deze luxe afwerking hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste papiersoorten. Stuk voor stuk stevige papiersoorten die altijd zorgen voor een goede en professionele uitstraling.

Bij Drukland.be bestel je jouw drukwerk met spot UV altijd in het aantal dat jij nodig hebt. Zijn dat 50 trouwkaarten of 1.000 visitekaartjes? Wij regelen het voor je! Altijd voor een scherpe prijs en de snelle levering die je van Drukland.be gewend bent.

Dit is foliedruk

Bij foliedruk worden bepaalde delen van het ontwerp voorzien van een folie. De folie is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ga voor het chique goudfolie of misschien past koperfolie wel beter bij jouw ontwerp? Het kan allemaal! Deze afwerking zorgt voor een bijzondere uitstraling van het drukwerk. Van trouwkaarten tot visitekaartjes: je maakt van ieder product iets bijzonders. Net als bij het spot UV wordt de foliedruk altijd gebruikt in combinatie met het mat laminaat. Dit geeft extra bescherming en zorgt tegelijkertijd voor een nog groter contrast tussen de goudfolie of koperfolie en de rest van je ontwerp.

Foliedruk kan toegepast worden op verschillende producten en altijd op de mooiste papiersoorten. Hieronder zie je bij welke producten dit kan:

spot UV

Zo bestel je de luxe afwerkingen

Je gaat naar de bestelpagina van het product dat jij wilt bestellen, bijvoorbeeld visitekaartjes of flyers. Hier selecteer je de specificaties die jij wilt bestellen. Als laatste zie je onder het kopje ‘Kies afwerking’ onder andere de optie ‘Enkelzijdig spot UV’, ‘Enkelzijdig goudfolie’ of ‘Enkelzijdig koperfolie’ staan. Deze selecteer je om het drukwerk met spot UV of foliedruk af te laten werken.

Tip: selecteer als eerste de extra afwerking. Op die manier blijven automatisch de opties over die mogelijk zijn met de afwerking die je geselecteerd hebt.

Hierna doorloop je het bestelproces volgens de stappen. In je drukbestand geef je vervolgens aan welke delen je af wilt laten werken en welke delen niet. Hoe je dat precies doet, dat leggen wij je hieronder uit.

Drukbestand aanleveren

Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk dat het drukbestand op de juiste manier wordt aangeleverd. Alleen op die manier kan een luxe afwerking goed aangebracht worden en ben je verzekerd van het mooiste eindresultaat. Volg de onderstaande stappen, dan komt dat helemaal goed! En kom je er nou niet helemaal uit? Dan staat onze bestandenafdeling altijd voor je klaar om antwoord op je vragen te geven en je verder te helpen.

Goed om te weten: je hebt een professioneel ontwerpprogramma nodig om spot UV te bestellen. Voorbeelden hiervan zijn Adobe InDesign of Illustrator.

Stap 1

Open je bestand/ontwerp waarop je de extra afwerking wilt toepassen in één van de genoemde programma’s


Stap 2

Maak een vectorvorm die je boven het ontwerp plaatst. Dit wordt uiteindelijk het deel dat voorzien wordt van de afwerking. De delen die onder het ontwerp zitten worden niet gezien en zullen dan ook niet afgewerkt worden.

stap 2

Stap 3

Selecteer de vorm en daarna de vorm- of lijnkleur. Vervolgens ga je naar Venster / Window en klik je op Stalen / Swatches

Het nieuwe venster Nieuwe staal / New swatch opent nu.

stap 3

Stap 4

Bij Kleurtype / Color type kies je hier voor Steunkleur / Spot color. Bij Naam staal / Swatch name vul je spot (bij spot UV) of foil (bij foliedruk) in. Let op: helemaal in kleine letters!De Kleurmodus / Color mode zet je hier op CMYK. C, Y en K zet je op 0% en de M op 100%. Heb je deze kleur magenta al in je ontwerp? Dan mag 100% K en C, M, Y 0% ook.

Klik op OK

stap 4 stap 3

Stap 5

Nu ga je via Venster / Window naar Kenmerken / Attributes en klik hierop. Hier vink je vervolgens Vulling overdrukken / Overprint fill aan. Heb je bij stap 3 voor een lijn gekozen, dan vink je Lijn overdrukken / Overprint stroke aan in plaats van de eerder genoemde Vulling / fill

Sla als laatste je drukbestand op met ons kleurprofiel en voorinstellingen. Deze kun je eenvoudig downloaden: klik hier.

Het nieuwe venster Nieuwe staal / New swatch opent nu.

stap 5

Het drukbestand is nu klaar om gedrukte te worden! Deze kun je gemakkelijk uploaden tijdens het bestelproces, zodat wij voor je aan de slag kunnen.

Hoe wordt drukwerk met zo’n luxe afwerking gemaakt?

Deze luxe afwerkingen worden bij ons altijd gebruikt in combinatie met digitaal drukwerk. Dit heeft als groot voordeel dat je ook kleinere oplages kunt bestellen met deze luxe afwerking. Het productieproces bestaat uit (minimaal) 4 stappen: drukken, lamineren, spot UV of folie aanbrengen en snijden. Alles wordt gedaan in onze eigen drukkerij, dus ook drukwerk met een luxe afwerking heb je altijd snel in huis.

Tags:

20-02-2024
 
 

Reacties