kerstkaarten-geschiedenis-2

De geschiedenis van de kerstkaart

Nog even en het is kerst! De afgelopen weken heb je veel blogs kunnen lezen over kerstkaarten. Daarom nemen we je vandaag als afsluiter even mee naar de geschiedenis ervan. Want wanneer is de traditie van het versturen ervan bijvoorbeeld begonnen? Je leest erover in dit blog!

kerstkaarten-geschiedenis

Het begon met de liefde

In de 15e eeuw ontstonden al de eerste wenskaarten, maar pas in de 19e eeuw werd de eerste kerstkaart gedrukt. Deze kaart was van de Engelse tekenaar John Callcott Horsley die de ontvanger 'A Merry Christmas and a Happy New Year to You' wenste. De tekenaar verstuurde deze kaart in opdracht van Sir Henry Cole die geïnspireerd raakte door de toen al populaire valentijnskaarten. Na Engeland ging de gedrukte kerstkaart over naar Europa en pas tientallen jaren later naar Amerika.

kerstkaarten-kerstman

Steeds goedkoper

De eerste kaarten werden nog gedrukt door middel van steendruk, al veranderde dat in de jaren 60 toen een manier werd gevonden om kaarten in kleur te drukken. Hierdoor groeide de productie enorm waardoor de kaarten goedkoper konden worden aangeboden. Kerstkaarten versturen naar familie en vrienden werd hierdoor voor iedereen toegankelijk. Fijn!

kerstkaarten-kerstkaart

Benieuwd naar ons vorige blog? Lees dan snel hoe kerstkaarten worden gedrukt. Veel plezier!

Tags: kerstkaarten

22-12-2016
 
 

Reacties