De beste raamsticker kiezen

Raamstickers zijn enorm veelzijdig. Je kunt ze gebruiken om tijdelijke acties aan te kondigen in je winkel, de locatie van je kantoor aan te geven en zelfs om meer privacy te creëren. Grote kans dat je raamstickers dus ook kunt gebruiken voor jouw uiting! Bij Drukland.be heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten voor de raamsticker. Hoe maak je de juiste keuze? We helpen je in dit blog op weg.


raamsticker kiezen

Verschillende soorten raamstickers

Ben je op zoek naar een raamsticker? Dan ben je bij Drukland.be aan het goede adres. We hebben hierboven al verklapt dat je bij ons veel verschillende soorten raamstickers kunt bestellen. Van outdoor raamstickers tot quickmount stickers en one way vision raamstickers; je hebt de keuze uit 7 stickersoorten. Grote kans dat al deze materiaalsoorten je helemaal niets zeggen. Daarom lichten we hieronder al onze raamstickers stuk voor stuk toe. Zo kun jij straks eenvoudig de keuze maken voor de juiste raamsticker.


Makkelijk plakken: quickmount raamstickers

De eerste sticker die we toelichten is onze quickmount raamsticker. Deze soort raamstickers onderscheiden zich van de rest doordat ze enorm makkelijk te plakken zijn. De stickers zijn voorzien van allemaal kleine gaatjes. Je hoeft je tijdens het plakken geen zorgen te maken voor luchtbellen. Lucht ontsnapt al snel via deze kleine gaatjes. Ook is de sticker tijdens het plakken gemakkelijk te herpositioneren. Zorgeloos plakken dus!

Wil je een raamsticker aan de binnenzijde van het raam plakken? Dan is de quickmount sticker een goede optie. Deze sticker is enkel geschikt voor binnengebruik. Bij Drukland.be vind je 3 varianten quickmount stickers: satin wit, mat transparant en glans transparant. De transparante quickmount stickers laten licht door maar zijn niet helder transparant. Dit betekent dat je er niet goed doorheen kunt kijken. Belangrijk om te weten is dat bij de transparante stickers geen wit gedrukt kan worden. Wit is namelijk geen drukkleur. Alles wat wit wordt aangeleverd, zal onbedrukt en dus transparant zijn in het eindresultaat.

raamstickers bedrukken

Privacy creëren met one way vision stickers

Grote kans dat je eens langs een raam bent gewandeld waar een grote bedrukte sticker was geplakt en waar je niet naar binnen kon kijken. Toen je eenmaal binnen was, kon je door de sticker heen naar buiten kijken. Hoogstwaarschijnlijk was er een one way vision op het raam bevestigd zat!

Een one way vision raamsticker is dé uitkomst wanneer je van buiten een campagne wilt aankondigen of een bedrukking wilt laten zien, maar geen belemmerd zicht wilt hebben. Deze soort raamstickers zijn voorzien van veel gaatjes. De voorzijde, welke bedrukt wordt, is wit. De achterzijde, waar men tegenaan kijkt, is zwart. Dankzij de gaatjes kun je van binnenuit naar buiten kijken. Doordat de sticker aan de voorzijde bedrukt is, is het niet mogelijk om naar binnen te kijken. Let op: dit effect werkt het beste wanneer de buitenruimte lichter is dan de binnenruimte.

raamstickers bedrukken

Binnen én buiten plakken; outdoor raamstickers

Wil je een raamsticker buiten opplakken? Of een raamsticker toch liever aan de binnenzijde plakken, terwijl de sticker aan de buitenzijde wél zichtbaar is? Dan is onze outdoor raamsticker de juiste keuze voor je.

Wij kunnen je outdoor raamstickers op 3 verschillende materialen drukken. De basic uitvoering heeft een witte uitstraling en is geschikt voor kortdurig gebruik. Hoe kort kortdurig is? Als je wilt dat jouw sticker enkele maanden mooi blijft, kun je prima voor de basic sticker kiezen. Gebruik je de raamsticker bijvoorbeeld om de locatie van je kantoor aan te geven en wil je dat deze jaren representatief blijft? Dan kun je het beste voor de tweede optie kiezen; de premium variant. De premium outdoor sticker is eveneen van wit materiaal gemaakt.

De derde variant is een transparante sticker. Een voordeel van de transparante variant is dat het mogelijk is om deze sticker te laten spiegelen. Op deze manier plak je de sticker aan de binnenzijde van het raam, terwijl de bedrukking aan de buitenzijde zichtbaar en leesbaar is. Let op; ook op de transparante outdoor sticker is het niet mogelijk om witte onderdelen te laten drukken. Door de transparante eigenschap van de sticker zullen inkten niet 100% dekkend zijn en dus altijd enigszins doorschijnend blijven.

Voor de outdoorsticker kun je ook kiezen voor een extra afwerking in de vorm van laminaat. Dit laminaat is extra laagje dat aangebracht wordt en zorgt voor extra bescherming en een luxe uitstraling. Ook kun je whiteboard folie bedrukken, zodat de sticker beschrijfbaar is met een whiteboard marker. Met een wisser kun je wat je hebt opgeschreven eenvoudig weer wegvegen.

raamstickers bedrukken

Een raamsticker kiezen is één ding. De raamsticker opplakken een tweede! Weten hoe je een raamsticker het beste opplakt? Je leest in dit blog hoe je in maximaal 10 stappen elke soort raamsticker plakt.

Tags:

19-04-2022
 
 

Reacties