Compliment cards gebruiken

5 manieren om een compliment card in te zetten

Een compliment, hoe klein ook, is een groots gebaar. Augustus is bij ons de maand van het kleine drukwerk. Ontdek hoe je klanten een blijk van waardering geeft met compliment cards!

Wat is een compliment card?

Een compliment card is een kaart die je als extra service meestuurt met een verzendpakketje. Op dit kaartje staat de naam van de afzender en met welk doel of welke afspraak het pakket verstuurd is. Op een snelle manier geef je zo je belangrijkste relaties en klanten een blijk van waardering. We drukken deze kaartjes in verschillende maten en bieden verscheidene papiersoorten aan.

Waarvoor zet je een compliment card in?

Een compliment card kun je voor veel situaties inzetten. We lichten er 5 voor je uit.

1. Ter informatie

Verstuur je een pakket dat de klant niet verwacht? Dan is het handig om een compliment card toe te voegen. Op de ‘ter informatie’ kaart vertel je eenvoudig wat het doel is van je zending en wat je eventueel van de klant verwacht om met het pakket te doen. Zo verduidelijk je op een snelle manier je boodschap en kent de klant jouw verwachtingen.

2. Ter goedkeuring

Soms wacht je op goedkeuring van een collega, zodat je daarna verder kunt werken aan je document. Leg je zo’n document op het bureau van je collega, voeg dan ook een ‘ter goedkeuring’ kaart toe. Als je deze bovenop je document legt, weet je collega meteen dat jij een antwoord verwacht en krijg je binnen no time reactie. Ideaal!

3. Volgens afspraak

Heb je met een klant gebeld en met hem of haar afgesproken dat je iets per post verstuurd? Voeg dan een ‘volgens afspraak’ kaart toe. Zo weet de klant meteen dat hij of zij dat ontvangt zoals afgesproken. Je kunt deze compliment card trouwens ook gewoon inzetten als afsprakenkaart.

4. Bij een brief

Je zakelijke brief iets persoonlijker maken? Voeg een compliment card toe met een persoonlijke noot. Zo wordt je brief waarschijnlijk net wat sneller en beter gelezen. Als je zelf een antwoord gaat versturen kun je natuurlijk ook heel eenvoudig een compliment card toevoegen.

5. Graag retour

Een handgeschreven kaart doet het altijd goed. Het maakt poststukken persoonlijker en vergroot daarmee ook de kans dat mensen positief reageren op jouw bericht. Als je bijvoorbeeld wilt dat je enquête door veel mensen wordt ingevuld, is het slim om een compliment card toe te voegen. Succes gegarandeerd!


Ontdek in een vorige blog hoe je een goede eerste indruk maakt met visitekaartjes. Ook een goed voorbeeld van klein drukwerk. Succes!


Compliment cards ontvangen

Tags: compliment cards, klein drukwerk

07-08-2017
 
 

Reacties