A3 formaat: afmetingen, producten en meer


Voor een product met een A3 formaat van 29,7 x 42 cm ofwel 297 x 420 mm kun je natuurlijk bij Drukland.be terecht! Van posters tot flyers of kliklijsten, bij Drukland.be bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een A3 grootte. Het formaat A3 is een van de meest bekende en gekozen posterformaten. Vanwege het handige formaat, groot genoeg om op te vallen, kun je veel kanten op. Hang een A3 poster of flyer bijvoorbeeld op om promotie te maken, of juist informatief als bijvoorbeeld een plattegrond. Ook worden bijvoorbeeld placemats veelal gemaakt op A3 formaat.


A3 formaat producten kom je daarnaast vaak tegen in bijvoorbeeld winkels als instore communicatie. Ook worden A3 formaten vaker ingezet voor decoratieve toepassingen. Te denken aan bijvoorbeeld wanddecoratie in fotolijstjes of plaatmaterialen.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A3 formaat afmetingen in mm, cm, inch en pixels

Een A3 formaat is dan ook erg veelzijdig. De A3 formaat afmetingen zijn:

  • 29,7 x 42 cm
  • 297 x 420 mm
  • 11,7 x 16,5 inch
  • 4961 x 3508 pixels (bij 300 dpi)

Om een beeld te geven van het formaat van een A3 formaat: Het welbekende A4 formaat voor bijvoorbeeld printpapier is precies de helft van een A3 formaat. Vanwege het formaat wordt het A3 formaat voornamelijk ingezet voor het produceren van posters. Maar ook 4-zijdige A4 folders worden gevouwen uit een A3 formaat. Door het grote oppervlakte is er ruimte voor een duidelijk en opvallend ontwerp voor de bedrukking. Bijvoorbeeld voor het weergeven van een plattegrond van een gebouw, of om te informeren over een belangrijke gebeurtenis of evenement.

Maar het A3 formaat is ook zeer goed geschikt als reclamedrager. Reclame voor jouw bedrijf of merk, maar ook om jouw producten aan te prijzen. Met het formaat A3 weet je zeker dat je drukwerk gezien gaat worden! Voor reclamecampagnes natuurlijk extra belangrijk. Met een A3 formaat kun je niet alleen informeren of deze inzetten voor commerciële doeleinden. Je kunt ook bijvoorbeeld een indrukwekkende kunstwerk tentoonstellen aan de wand. Kunst illustraties als wanddecoratie zijn tegenwoordig razendpopulair! Zoals je ziet, zijn er toepassingen genoeg.


Formaat A3 drukken

Bij Drukland.be zijn er een aantal producten standaard te bestellen op het formaat A3. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A3 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.be bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Met bijvoorbeeld plaatmaterialen of spandoeken. Met het A3 formaat weet je in ieder geval dat je een mooie afmeting met logische verhoudingen te pakken hebt!

Een aantal standaard producten op A3 formaat:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00