Afmetingen, producten en meer: A0 formaat


Voor alle producten van het A0 formaat ben je bij Drukland.be aan het juiste adres! Een A0 formaat heeft als afmetingen 84 x 118,8 cm, ook wel 840 x 1188 mm. Het A0 formaat is de grootste van alle A-formaten. Wil je gegarandeerd aandacht trekken van alle mensen in de omgeving? Val op met een boodschap op een poster, sandwichbord of een stoepbord! Een A0 formaat heeft exact een oppervlakte van 1 m². Dat maakt het de ideale grootte om (potentiële) klanten mee te genereren.


Door posters of sandwichborden te gebruiken van A0 formaat, is het een perfect formaat om reclame mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen of neerzetten in winkelcentra, beurzen of drukke straten. Hier wordt het vaak gebruikt en hier lopen ook veel mensen langs. Denk je aan iets anders dan de gebruikelijke A0 formaat producten? Bekijk dan eens de pagina van ons panelen drukwerk, ook eenvoudig te bestellen in het grootste A-formaat en in eigen formaat.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


Afmetingen A0 formaat in mm, cm en inch

Het A0 formaat is de grootste van alle A-formaten. Daarnaast is het ook het uitgangspunt voor de andere A-formaten. Om jou het makkelijk te maken, zie je hieronder de afmetingen in mm, cm, inch én pixels:

  • 84 x 118,8 cm
  • 840 x 1188 mm
  • 33,1 x 46,8 inch
  • 14043 x 9933 pixels (bij 300 dpi)

Zoals gezegd zijn er veel verschillende A-formaten en A0 is de grootste hiervan. Zo past een A1 formaat twee keer in een A0 formaat en zo past een A4 formaat, bekend van bijvoorbeeld briefpapier, maar liefst 16(!) keer in een A0 formaat. Door de flinke grootte wordt het vaak ingezet als promotiemiddel of als communicatiemiddel. Zo worden de posters vaak ingezet als reclame met dit formaat, aangezien er voldoende ruimte is voor een opvallend en speciaal ontwerp. Natuurlijk kun je dit zelf ontwerpen en kies je zelf wat we bedrukken op de posters. Ideaal voor je reclamecampagne!

Een A0 formaat is ook erg handig om in te zetten als communicatiemiddel. Drukwerk van deze grootte is namelijk een sterk communicatiemiddel. Geef duidelijk een plattegrond weer in je kantoor of informeer al je collega's eenvoudig over een belangrijk evenement dat eraan komt. Wil je meer out-of-the-box denken? Dan is het A0 formaat leuk om te gebruiken om je creativiteit op los te laten. Maak er mooie kunst van en hang het op aan je muur thuis. Er is van alles mogelijk met een A0 formaat!


Populaire producten A0 formaat

Bij Drukland.be zijn er meerdere soorten producten te bestellen in het A0 formaat. De populairste hiervan vind je hieronder, maar wist je dat er nog veel meer producten zijn te bestellen in dit formaat bij Drukland.be? Wij bieden namelijk veel producten aan waarbij je de mogelijkheid hebt om te bestellen in eigen formaat. Zo kun je dus altijd kiezen voor een A0 formaat in het product naar keuze. Zo weet je in elk geval dat je gegarandeerd opvalt.

Populairste producten op A0 formaat:

Gewicht en aanleveren bestand

Er is geen algemeen of standaard gewicht voor papier. Dit komt doordat er verschillende papiergewichten zijn. Dit varieert vaak tussen de 80 en 350 gram per m². Je kunt heel eenvoudig het gewicht berekenen van een papier. Dit doe je gemakkelijk door de oppervlakte van het papier maal het gewicht van het papier te doen. Het resultaat hiervan is het gewicht van je formaat papier! Bij een A0 formaat is dit makkelijker te berekenen dan bij andere formaten. Een A0 formaat heeft als afmeting altijd 1 m². Dus mocht je kiezen voor een bepaald gewicht, is dat ook direct het gewicht van het A0 formaat.

Als je een ontwerp hebt gemaakt voor een A0 formaat product, is het belangrijk om op te letten bij het aanleveren van het bestand. Om ervoor te zorgen dat je geen witranden om je drukwerk krijgt, vragen wij je om rekening te houden met een afloop. Deze afloop moet 3 mm zijn en is een rand om je ontwerp. Deze rand wordt uiteindelijk weggesneden, maar dit zorgt ervoor dat je geen witte randen krijg rondom je drukwerk. Voor een A0 formaat drukwerk is het belangrijk om een bestand aan te leveren met de afmetingen 84,7 x 119,4 cm.

Hieronder is te vinden hoe groot elk A-formaat is en hoeveel keren ze in elkaar passen. Kies het juiste A-formaat voor het product voor jou!

 

0 producten € 0,00