A9 formaat: afmetingen, producten en meer

Het A9 formaat is het op één na kleinste formaat in de A formaten. Met een formaat van 3,7 x 5,2 cm of 37 x 52 mm is het formaat dusdanig klein, dat wij dit formaat niet standaard voor elk product kunnen aanbieden. Om bijvoorbeeld papieren drukwerk machinaal te kunnen verwerken, zal het eindformaat iets groter moeten zijn. Een A8 formaat, precies het dubbele, is voor ons het kleinst verwerkbaar formaat voor papier. Benieuwd naar deze opties? Kijk dan eens op onze pagina voor A8 formaten.

Naast papieren producten bieden wij met de mogelijkheid "eigen maat" een uitkomst voor het A9 formaat. Voornamelijk stickermaterialen kun je op het A9 formaat bestellen.

Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A9 formaat afmetingen in mm, cm, pixels en inch

De meeste mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de term A4 of A5. Wat de afmetingen van een A9 formaat precies inhouden, zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • 3,7 x 5,2 cm
  • 37 x 52 mm
  • 1,5 x 2,0 inch
  • 437 x 614 pixels (bij 300 dpi)

Vanwege het kleinere formaat van A9 wordt dit vaak gebruikt voor stickermaterialen. Goed om te weten, een A9 formaat past maar liefst 32 keer in een A4 formaat!


Formaat A9 afdrukken

Bij Drukland.be zijn er weinig producten standaard te bestellen op het formaat A9. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer met een "eigen maat" kunt bestellen? Bij Drukland.be bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Zo worden de mogelijkheden toch een stuk groter!

Een aantal producten waar het A9 formaat mogelijk is:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00