A5 formaat: afmetingen, producten en meer


Producten op een A5 formaat van 14,8 x 21 cm ofwel 148 x 210 mm kun je natuurlijk bij Drukland.be bestellen! Van flyers en ansichtkaarten tot notitieblokken of magazines, bij Drukland.be bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een A5 grootte. Het formaat A5 is een welbekend formaat en zie je vaak terug. Post- en ansichtkaarten zijn vaak op een A5 formaat. Ook notitieblokken en agenda's zijn handig om in te schrijven op het formaat A5. En ook informatie kun je goed kwijt op dit formaat. Denk eens aan een programmaboekje, waar ook vaak een A5 formaat voor wordt ingezet.

Met een A5 flyer heb je genoeg ruimte om informatie en afbeeldingen kwijt te kunnen. Dit maakt het een uitstekend communicatie- en promotiemiddel. Daarom worden flyers veelal op A5 formaat besteld. Deze deel je dan ook gemakkelijk uit en zorg je binnen een handomdraai voor interesse en aandacht!Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A5 formaat afmetingen in mm, cm, pixels en inch

De meeste mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de term A5. Wat de afmetingen precies inhouden, zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • 14,8 x 21 cm
  • 148 x 210 mm
  • 5,8 x 8,3 inch
  • 1748 x 2480 pixels (bij 300 dpi)

Een A5 formaat vind je op veel plekken. Op kantoor of thuis wordt dit formaat vaak gebruikt. Van post tot reclamefolders, het formaat A5 is overal terug te vinden. Ook voor drukwerk is dit een van de meest gebruikte formaten. Goed om te weten, een A5 formaat past precies 2 keer in een A4 formaat! Niet alleen voor papieren drukwerk, maar ook voor bijvoorbeeld plaatmaterialen is A5 een prima uitgangspunt. Een mooie fotocollage van familiekiekjes op bijvoorbeeld dibond of plexigas, een A5 formaat is uitstekend geschikt!


Formaat A5 drukken

Bij Drukland.be zijn er vele producten standaard te bestellen op het formaat A5. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A5 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.be bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Met bijvoorbeeld plaatmaterialen. Met het A5 formaat weet je in ieder geval dat je een mooie afmeting met logische verhoudingen te pakken hebt!

Een aantal standaard producten op A5 formaat:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00