A4 formaat: afmetingen, producten en meer


Voor een product met een A4 formaat van 21 x 29,7 cm ofwel 210 x 297 mm kun je natuurlijk bij Drukland.be terecht! Van flyers en briefpapier tot magazines of kliklijsten, bij Drukland.be bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een A4 grootte. Een A4 formaat is een van de meest bekende en gekozen formaten. Papier voor in de printer, is vaak op A4 formaat. Of bijvoorbeeld producten als schriften en magazines worden veelal op het formaat A4 aangeboden. Vanwege het handige maar handzame formaat, is er genoeg ruimte om informatie of notities kwijt te kunnen.

A4 formaat producten kom je daarnaast vaak tegen in bijvoorbeeld winkels als instore communicatie. Om producten aan te prijzen of om instructies te geven, bijvoorbeeld als veiligheidsplannen of plattegronden. Ook worden A4 formaten vaker ingezet voor decoratieve toepassingen. Te denken aan bijvoorbeeld wanddecoratie in fotolijstjes of plaatmaterialen.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A4 formaat afmetingen in mm, cm, inch en pixels

De meeste mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de term A4. Wat de afmetingen precies inhouden, zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • 21 x 29,7 cm
  • 210 x 297 mm
  • 8,3 11,7 inch
  • 2480 x 3508 pixels (bij 300 dpi)

Een A4 formaat vind je op veel plekken. Op kantoor of thuis wordt dit formaat vaak gebruikt. Van post tot reclamefolders, het formaat A4 is overal terug te vinden. Ook voor drukwerk is dit een van de meest gebruikte formaten. Goed om te weten, een A4 formaat past in een standaard brievenbus! Niet alleen voor papieren drukwerk, maar ook voor bijvoorbeeld plaatmaterialen is A4 een prima uitgangspunt. Een mooie fotocollage van familiekiekjes op bijvoorbeeld dibond of plexigas, een A4 formaat is hiervoor zeer geschikt!


Formaat A4 drukken

Bij Drukland.be zijn er vele producten standaard te bestellen op het formaat A4. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A4 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.be bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Met bijvoorbeeld plaatmaterialen. Met het A4 formaat weet je in ieder geval dat je een mooie afmeting met logische verhoudingen te pakken hebt!

Een aantal standaard producten op A4 formaat:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00