Jouw sportevenement aankleden met drukwerk: zo doe je dat!

In de zomermaanden denkt bijna iedereen aan vakantie en uitrusten. Maar het zijn ook de drukste sportmaanden van het jaar! Bijna alle topsporters blijven actief en ook de sportclubs bereiden zich al voor op het volgende sportjaar. Maar tussen al het topsport en de voorbereidingen van clubs door, heb je nog allerlei (sport)evenementen. Wat is de beste manier om deze evenementen aan te kleden met drukwerk? Dat lees je hier!


Drukwerk sportevent


Als organisatie van een evenement moet je aan vele dingen denken. Neem bijvoorbeeld het promoten van je evenement, het aanbieden van informatie, het bevorderen van een soepel verloop en het genereren van inkomsten. Voor elk aspect kun je meerdere soorten drukwerk gebruiken. Wij hebben het hieronder voor jou op een rijtje gezet!

Promoten event

Het promoten van jouw evenement is erg belangrijk om bezoekers en deelnemers te trekken. Want hoe meer mensen op jouw evenement komen, hoe groter het succes wordt! Maar hoe zorg je voor een goede promotie van jouw evenement? Dit gebeurt vaak via online kanalen, maar offline kanalen zijn minstens zo belangrijk. Zo kun je posters in de omgeving ophangen met alle informatie die jouw evenement te bieden heeft. Als tweede kun je in de buurt flyers uitdelen. Alle mensen krijgen de flyers onder ogen en het vergroot direct de bekendheid van jouw event!

Informeren tijdens event

Een ideale manier om drukwerk te gebruiken voor een sportevenement is door mensen te informeren tijdens het event. Je kunt, net als bij de promotie, gebruik maken van posters. Hierop kun je eenvoudig de agenda, het speelschema of algemene informatie, zoals prijzen voor eten en drinken, op kwijt. Een ander voordeel is dat je kunt kiezen voor stickers. Outdoor stickers werken ook goed als informatieverstrekking, net als vloerstickers. Wijs met de stickers aan waar de mensen heen moeten voor bepaalde activiteiten.

Bevorderen soepel verloop

Het aanbieden van informatie sluit goed aan bij het soepeler maken van het verloop van het evenement. Bij het soepele verloop moet je denken aan het helpen van de deelnemers en bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid. Zo kun je borden ophangen met afbeeldingen naar nooduitgangen of een stand bouwen met vlaggen en rollup banners als een algemene organisatiestand, waar alle mensen terecht kunnen voor vragen en problemen.

Genereren van inkomsten

Een belangrijk punt voor een evenement is het genereren van inkomsten. Dit is natuurlijk te doen met de verkoop van eten en drinken en met inschrijfgeld, maar probeer eens verder te denken dan dit! Wat dacht je van echte blikvangers zoals vlaggen, sportveldborden of reclameborden, zoals stoepborden en welkomstborden. Gegarandeerd dat er sponsors zijn die hier graag in willen stappen! Elke bezoeker ziet het en dat is ook positief voor elke deelnemende sponsor. Dat betekent meer inkomsten voor jou als organisator en voor jouw sponsoren.

Enkele speciale tips voor jou!

Heb je de meeste genoemde aspecten al verwerkt als organisatie of wil je wat extra’s? Dan hebben wij van Drukland.be nog enkele tips voor jou!

Zo kun je overwegen om bierviltjes te laten bedrukken voor jouw evenement. Een belangrijk deel van vele evenementen is de welbekende derde helft. Na uren sporten heeft iedereen wel een drankje verdiend, of het nu een frisje of een biertje is. Hier kun je als organisatie uitstekend op inspelen door bierviltjes te bedrukken die overeenkomen met jouw event. En sommige mensen nemen het zelfs mee als aandenken aan die leuke dag!

Wil je liever iets persoonlijks doen voor jouw team of voor een speciale deelnemer? Denk dan eens aan het laten bedrukken van kleding, tassen of een bidon. Dan maakt het niet uit of je in een team of een organisatie zit of zelf sport: een eigen bedrukte trui, tas of bidon tijdens het sporten, maakt het sporten vele malen leuker!


Voorbeeld posters drukwerk event

Nu je veel voorbeelden hebt gezien hoe je van sport en drukwerk de ideale combinatie maakt voor een onvergetelijk evenement, is het nu aan jou om jouw evenement de finishing touch te geven! Bestel nu snel al jouw drukwerk bij Drukland.be.

Tags: Sport, drukwerk, evenement, event, marketing, zomer

20-06-2023
 
 

Reacties