Je eigen tegoedbon maken

Het aanbieden van tegoedbonnen is een win-win voor jouw winkel, bedrijf of merk. Je geeft je klanten de kans om reclame voor je te maken, én je krijgt er nieuwe klanten bij. Dat is al reden genoeg om cadeaubonnen te gaan verkopen! Natuurlijk kun je een standaard bon aanbieden, maar daar maak je weinig indruk mee. Val op en maak je eigen tegoedbon. Wij vertellen je er meer over!


je eigen tegoedbon maken

De reden om tegoedbonnen te verkopen

In de introductie verklapten we het al een beetje: het verkopen van tegoedbonnen biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is het aantrekken van nieuwe klanten! Hoe dat in zijn werk gaat? Simpeler dan je denkt. Je mag ervan uitgaan dat de koper van de cadeaubon een tevreden klant is. Want zeg nou zelf, geef jij iemand een cadeaubon voor een product of dienst waar je zelf ontevreden over bent? De ontvanger is hier - bewust of onbewust - van op de hoogte en durft met een gerust hart jouw producten of diensten af te nemen. En zo krijg jij er weer een nieuwe klant bij!

Waarom een eigen tegoedbon maken?

Je kunt ervoor kiezen om een standaard bon te gaan verkopen. Er zijn tal van cadeaubonnen verkrijgbaar die je op enorm veel locaties kunt kopen, waar je als winkelier gemakkelijk bij kunt aansluiten. Een groot nadeel van deze bonnen is dat ze op net zoveel locaties ingewisseld kunnen worden. Het is niet vanzelfsprekend dat elke tegoedbon die jij verkoopt, ook bij jou wordt ingewisseld. Je maakt nog wel omzet door de verkoop van de bon, maar je vergroot niet je klantenbestand. Een gemiste kans! Met het verkopen van een eigen tegoedbon garandeer je jezelf ervan dat de bon ook weer bij jou wordt ingeleverd.

Een tegoedbon maken en ontwerpen

Tijd om je eigen waardebon te maken! Bij Drukland.be vind je 3 verschillende soorten bonnen. Als eerste de cadeaubon die een envelop en bon in één is. Met deze bon heb je geen aparte geschenkverpakking meer nodig! Wil je liever een kunststof bon verkopen? Laat jouw tegoedbon printen op een PVC pasje. Kan het je niet groot genoeg? Haal alles uit de kast met een waardecheque op groot formaat. Met zo een cheque weet je zeker dat je indruk maakt!

Tips voor tegoedbonnen

Er zijn een paar onderdelen op te noemen die niet mogen ontbreken op je bon. We geven je graag een kort lijstje met tips:

  • Vergeet niet de waarde van de bon te vermelden. Niets zo vervelend als niet weten waar je aan toe bent!
  • Houd in je ontwerp ruimte voor een persoonlijke boodschap namens de gever. Dat maakt het weggeven van een bon wel zo persoonlijk.
  • Voeg je eigen logo toe en houd je aan de huisstijl van je merk. De ontvanger kan je hieraan herkennen!
  • Laat zien dat je cadeaubonnen verkoopt en stel ze tentoon in een bedrukte folderdisplay. Of maak je bonnen compleet met een cadeaukaart verpakking of een gondeldoosje als geschenkverpakking!
  • Vermeld eventuele voorwaarden op de bon, zoals een minimum te besteden bedrag of producten waar de bon voor in te wisselen is. Let op: kies je er voor om bepaalde voorwaarden aan de bon te hangen? Houdt er hierbij rekening mee dat het de ontvanger niet afschrikt om de bon in te wisselen. Je hebt namelijk maar 1 kans voor een goede eerste indruk. ;-)

Wij kunnen geen reden bedenken waarom het géén goed idee is om tegoedbonnen te verkopen. Rest jou alleen nog de vraag: voor welke soort cadeaubon ga jij?

Tags:

06-12-2022
 
 

Reacties