Hoe stickers zorgen voor meer naamsbekendheid

gepresonaliseerde stickers

Een boodschap die blijft plakken, dat wil iedereen. Het overbrengen van een boodschap kan in het groot of juist klein. Opvallend of juist heel subtiel. Maar er is maar één product dat letterlijk blijft plakken: de sticker. Dit veelzijdige product kan op ontzettend veel verschillende soorten manieren worden ingezet. Gegarandeerd dat er een soort tussen staat die jouw onderneming naar een hoger niveau tilt. In dit blog geven wij een aantal praktische voorbeelden en tips hoe jij een sticker in kunt zetten.


Jouw sticker komt overal

sticker ontwerpen en drukken

Het grote voordeel van een sticker is dat het voor langere tijd zijn effect heeft en - letterlijk - blijft plakken. Een flyer of een folder wordt vaak één keer gelezen en belandt daarna snel bij het oud papier. Bij een sticker gaat dat anders. Een sticker op een broodtrommel, een waterfles of bijvoorbeeld een (reis)koffer gaat overal mee naartoe. Van kantoor tot zelfs aan de sportschool. Allemaal plaatsen waar mensen (dus ook potentiële klanten!) het ontwerp of logo kunnen zien. Jij hoeft alleen maar te zorgen dat jij een mooie en opvallende sticker hebt.

Wil je extra opvallen? Een standaard sticker is vierkant of rechthoekig. Maar met een sticker in een afwijkende vorm trek je helemaal de aandacht! Een rond logo op een ronde sticker zorgt bijvoorbeeld voor veel minder afleiding. De sticker bestaat namelijk alleen maar uit jouw logo. Dus geen hoeken of ruimte die onbenut blijft. En daarbij komt ook dat een ronde sticker extra sierlijk oogt. Ook als je geen rond logo hebt, kun je lekker opvallen. Door een sticker in een eigen vorm te laten snijden, haal je het maximale uit de sticker. Geen overbodige rand(zaken), maar het materiaal effectief gebruiken. Een sticker met een afwijkende vorm springt al snel in het oog tussen andere standaard stickers. Dus je eerste winst is dan al behaald!

Hoe je die stickers bij jouw klanten krijgt? Heel simpel: stuur ze mee met bestellingen. Door mensen ‘fan’ te laten worden van jouw bedrijf, zullen ze de sticker met trots gebruiken. Dat fan maken zit natuurlijk in de basiselementen. Dus een goed product of goede dienst en een goede service. Maar écht fan maken, dat zit in de details. Laat de klant zich speciaal voelen en laat zien dat hij/zij gewaardeerd wordt. Het gevoel van ergens bij horen, dat vinden mensen fijn. Zorg voor binding met jouw klanten en zij zorgen voor extra reclame/naamsbekendheid.

Next level unboxing met jouw sticker

stickers maken

Iets dat de laatste jaren steeds belangrijk is geworden, is het uitpakken - unboxing in het Engels - van producten. Op YouTube worden de unboxing video’s duizenden keren bekeken. En ook op social media als Instagram en TikTok is het een doorslaand succes. Meer weten over dit fenomeen? Duik dieper in de wereld van unboxing met een uitleg over deze trend. Je hoeft je nu echt niet direct alleen te richten op (populaire) YouTubers. Ook voor degenen die het niet perse hoeven te filmen, is het ontvangen en uitpakken van pakketten een belangrijk moment. Ook voor jou. Het is namelijk het eerste fysieke contact met de klant. Een belangrijk moment dus! Je vergroot het geluksmoment van het uitpakken als iemand ziet dat jij aandacht hebt besteed aan het inpakken en versturen. Een sticker zorgt direct voor een persoonlijke touch aan je zending. Een groot pakket of juist een kleine(re) envelop: een sticker voegt altijd wat extra’s toe.


Afhankelijk van wat je verstuurt, kun je het product ook nog netjes in dun papier of folie wikkelen. Met een sluitsticker maak je de verpakking helemaal af. Zo’n sluitzegel met eigen ontwerp heeft iets weg van een ouderwetse sluitstempel van wax. Een eenvoudige manier om je verzending net even een extra luxe uitstraling te geven. En met een handgeschreven bedankkaartje, is een glimlach bij jouw klant gegarandeerd. Een simpele en vooral een goedkope manier om van de uitpak ervaring een waar feestje te maken!

Onderweg werken in stijl

stickers uitdelen

We zijn met z’n allen steeds meer onderweg. Het vaste bureau wordt steeds vaker vervangen door een laptop. Dat kan vanaf een kantoor zijn, maar ook onderweg wordt steeds vaker gewerkt. Dé manier om je bedrijf te laten zien. Zie je jezelf of je collega’s al in koffie- of lunchtentje zitten? Je slaat de laptop open en tadaa: iedereen ziet jouw schitterende laptop sticker. En dat zonder extra moeite of inspanning. Ideaal toch? Hiervoor hoef je niet je hele laptop te beplakken met één of meerdere stickers. Een kleine(re) sticker werkt op een laptop minstens zo goed. En laten we eerlijk zijn: een eigen sticker ziet er natuurlijk ook extra professioneel uit.

Je leest het: er zijn mogelijkheden genoeg als het gaat om stickers. Welke stickers zijn bij jou blijven plakken? Hoe ga jij zorgen voor een blijvende indruk? Om het jou gemakkelijker te maken, hebben wij een overzicht van alle soorten stickers op één pagina geplaatst. Aan de slag met jouw ontwerp dus en straks lekker blijven plakken!

Tags:

15-07-2021
 
 

Reacties