Drukwerk personaliseren: van QR-codes tot nummering

Het personaliseren van drukwerk kan de perfecte uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van enveloppen. Laat op elke envelop een uniek adres drukken. Zo wordt het versturen van jouw drukwerk een stuk gemakkelijker!

Gepersonaliseerd drukken gaat verder dan alleen het plaatsen van NAW gegevens op drukwerk. Je kunt een gepersonaliseerde boodschap gebruiken om de interesse te wekken van de ontvanger. Want zeg nou zelf, wat komt er aantrekkelijker over? Een uitnodiging met een algemene aanhef of een uitnodiging met jouw naam erop? Wij weten het wel! We vertellen je in dit blog graag meer over hoe het personaliseren van onder andere flyers, enveloppen en folders in zijn werk gaat.


flyer QR code

Wat is gepersonaliseerd drukwerk?

Gepersonaliseerd drukwerk houdt in dat op elke flyer een deel van de bedrukking uniek is. Denk bijvoorbeeld aan een nummering. Wij kunnen ervoor zorgen dat elke flyer voorzien is van een eigen nummer. Welk gedeelte van het ontwerp gepersonaliseerd wordt, is uiteraard geheel aan jou. Van een nummering tot NAW gegevens of zelfs QR codes, alles kan!

Je kunt bij ons terecht voor het personaliseren van allerlei digitaal drukwerk. Denk aan onder andere flyers, enveloppen, folders en postkaarten. Maar laat je vooral niet belemmeren door dit rijtje (standaard) producten! Al het digitaal drukwerk kan gepersonaliseerd worden. Ook stans drukwerk zoals kofferlabels, deurhangers en cadeaubonnen valt onder digitaal drukwerk en kan dus voorzien worden van personalisatie. Je merkt het al: veel is mogelijk bij Drukland.be. Ben je op zoek naar een manier om offset drukwerk te personaliseren? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!


5 stappenplan voor drukwerk personaliseren

Zoals hierboven al verteld, jij bepaalt helemaal zelf wat er op jouw ontwerp gepersonaliseerd wordt. Hieronder zie je precies hoe het bestellen van personalisatie in zijn werk gaat. Je zult merken dat het bestellen van gepersonaliseerd drukwerk helemaal niet ingewikkeld is!

 • Stel jouw product samen op onze website. De optie voor ‘personaliseren’ verschijnt nadat je op de prijs voor digitaal drukwerk hebt geklikt. Staat de optie er niet bij? Neem dan contact met ons op. De kans is groot dat we de personalisatie alsnog voor je kunnen realiseren!
 • Lever tijdens het bestelproces het drukbestand zonder personalisatie aan. Rond de bestelling op de reguliere manier af.
 • Stuur ons de overige benodigde bestanden toe via mail. Dit gaat om de volgende bestanden:
  • Een voorbeeld van het drukbestand met personalisatie. Zo weten we exact hoe de personalisatie gedrukt dient te worden.
  • Een Excel-bestand met de personalisatiegegevens. Dit Excel-bestand dient opgeslagen te zijn als .csv-bestand.
  • Optioneel: lettertypes/fonts die gebruikt dienen te worden.
  • Optioneel: codes als losse afbeeldingen, opgeslagen als .png, .jpg of .pdf.
 • Wij gaan aan de slag met het klaarzetten van de opdracht. Je ontvangt een digitale drukproef van alle items.
 • Na akkoord op de drukproef nemen wij de opdracht in druk.

Goed om te weten: drukwerk personaliseren neemt meer tijd in beslag dan regulier drukwerk. Houdt daarom rekening met een langere levertijd.


Drukwerk met QR-codes

Een QR-code is ideaal wanneer je een offline middel zoals een flyer inzet om mensen naar je website te lokken. De ontvanger van de flyer scant de QR-code met de camera op zijn of haar telefoon en kan zo snel de door jou gewenste pagina openen. Ideaal dus! QR-codes kunnen ook gebruikt worden om betalingen te verrichten. Handig voor op de collectebus of bij de kassa!

Er zijn verschillende manieren om QR-codes te gebruiken op drukwerk. Wil je maar één algemene QR-code drukken op al het drukwerk? Dan kun je de QR-code meenemen in je ontwerp en is de optie voor personalisatie niet nodig. Wil je de oplage voorzien van unieke QR-codes? Dat kan via de personalisatie optie.

Het aanleveren van QR-codes gaat eveneens met een Excel-bestand (zie het stappenplan hierboven). In de lijst plaats je alle linkjes (URL). Wij genereren de linkjes tot QR-codes en plaatsen deze op het drukwerk. Let op: hoe langer de URL, hoe ingewikkelder de QR-code er uit komt te zien. Om de QR-code makkelijk scanbaar te maken is het aan te raden om de URL te verkorten. Dat kan bijvoorbeeld via Bitly.

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, zijn de mogelijkheden omtrent het personaliseren van drukwerk eindeloos. Heb je aanvullende vragen over flyers, enveloppen of folders met personalisatie? We helpen je graag verder!

Tags:

12-10-2021
 
 

Reacties