Zo zet jij je beachflag op

Denk je aan een beachflag, dan denk je al gauw aan een strand. Ook niet zo gek! Maar wist je dat beachflags vaker het antwoord op je vraag kunnen zijn? Dit komt doordat je deze vlaggen overal en nergens gemakkelijk kunt plaatsen. We laten je in dit blog zien hoe snel en moeiteloos ook jij een beachflag opzet!


beachflag opzetten

Val op met een beachflag

Een beachflag is de perfecte uitkomst wanneer je wil opvallen met een grote uiting, maar eigenlijk geen ruimte hebt om een grote uiting op te hangen of te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is hoogte! Dankzij verschillende accessoires en voetstukken kan de beachflag overal neergezet worden. Het opzetten - en het opbergen - van een beachflag heb je daarnaast binnen no-time gedaan. We laten het je graag zien!


Beachflag opzetten

Kies je voor het eerst voor een beachflag? Om het je gemakkelijker te maken bieden we je de keuze uit een complete set, inclusief stok en draagtas, waarmee jij in 1 keer jouw beachflag op kunt zetten. Heb je alle beachflag accessoires al in huis, en ben je enkel op zoek naar een nieuwe vlag? Je kunt ook voordelig een losse beachflag bestellen.

In 5 korte stappen maak jij je beachflag klaar om neer te zetten op een voetstuk.

 1. Pak de stokken van de beachflag uit de tas. Het aantal stokken is afhankelijk van het bestelde formaat vlag.
 2. Plaats de stokken in elkaar.
 3. Schuif de beachflag over de stok.
 4. Wikkel de touwtjes van de beachflag om de 2 haakjes onderaan de stok en bindt ze vast. Let op: trek deze touwtjes strak aan! Zo zorg je ervoor dat de vlag strak staat.
 5. Je beachflag is klaar om op een voetstuk geplaatst te worden!
beachvlag opzetten

Beachflag op voetplaat met rotator

Bestel je een beachflag met voetplaat? Dan krijg je standaard een rotator meegeleverd. De rotator zorgt ervoor dat je vlag mooi mee waait in de wind. Je plaatst je beachflag in een handomdraai op de voetplaat:

 1. Pak als eerste de rotator erbij. Draai de onderkant van de rotator los van het bovenste deel.
 2. Pak de voetplaat van de grond en plaats het onderste losse gedeelte van de rotator door het grootste gat van de voetplaat.
 3. Draai het bovenste deel van de rotator vast op de voetplaat.
 4. Leg de voetplaat op de grond en plaats je beachflag op de rotator.
beachflag met voetplaat

Beachflag met parasolvoet

Een bekende voet voor een beachflag is de parasolvoet. Het voordeel van deze voet is dat deze optioneel gevuld kan worden met water of zand, zodat deze een stuk steviger staat. Ook is de parasolvoet moeiteloos te verplaatsen dankzij de 2 wieltjes aan de voet.

Het monteren van de parasolvoet is erg eenvoudig:

 1. In de onderzijde van de parasolvoet is het koppelstuk geplaatst. Draai de parasolvoet om, haal het koppelstuk uit de voet en plaats de parasolvoet op de grond.
 2. Draai het bovenste gedeelte van het koppelstuk los.
 3. Draai het koppelstuk om. Let op! Er vallen 3 losse onderdelen uit het koppelstuk. Leg deze onderdelen voor je neer, samen met het bovenste gedeelte van het koppelstuk.
 4. Leg de kleinste ring, met de tandjes naar beneden, in het koppelstuk. De ring is kleiner dan het koppelstuk en valt dus in het koppelstuk.
 5. Leg de platte ring bovenop het koppelstuk (boven de schroefdraad). Deze ring ligt los, dus houd het koppelstuk recht!
 6. Plaats het 3e losse onderdeel, het spits oplopende deel, op de losse ring.
 7. Plaats het bovenste gedeelte van het koppelstuk over het spits oplopende gedeelte en draai deze weer vast op het koppelstuk.
 8. Draai het koppelstuk vast op de parasolvoet. Plaats de beachflag op het koppelstuk, en klaar ben je!
beachflag met parasolvoet zonder rotator

beachflag met parasolvoet

Beachflag met parasolvoet inclusief rotator

Een andere combinatie is de beachflag op parasolvoet, inclusief rotator. Een rotator zorgt ervoor dat de vlag mee kan draaien in de wind. Het opzetten van een beachflag op parasolvoet met rotator gaat anders dan een voet zonder rotator.

 1. In de onderzijde van de parasolvoet is het koppelstuk geplaatst. Draai de parasolvoet om, haal het koppelstuk uit de voet en plaats de parasolvoet op de grond.
 2. Draai het bovenste gedeelte van het koppelstuk los.
 3. Draai het koppelstuk om. Let op! Er vallen 3 losse onderdelen uit het koppelstuk. Leg deze onderdelen voor je neer, samen met het bovenste gedeelte van het koppelstuk.
 4. Pak de rotator erbij en zorg ervoor dat het gedeelte waar de vlag op komt naar beneden is gericht. Dit gedeelte is glanzend.
 5. Schuif het losse, spitse gedeelte over het plastic gedeelte van de rotator. Het spitse gedeelte moet naar beneden wijzen (dus niet richting het glanzende gedeelte van de rotator). Let op: het spitse onderdeel klemt, dus wees voorzichtig!
 6. Plaats de rotator in het koppelstuk, met het glanzende gedeelte naar boven.
 7. Leg de platte, losse ring op het koppelstuk.
 8. Draai de bovenzijde van het koppelstuk weer vast.
 9. Draai vervolgens het koppelstuk vast op de parasolvoet.
 10. Plaats de vlag op de rotator.
beachflag met parasolvoet met rotator

beachflag met parasolvoet

Beachflag op kruispoot

Met een kruispoot zet je jouw beachflag nóg sneller neer. Het is simpelweg een kwestie van het uitklappen van de kruispoot en je zet zo de vlag op de rotator. Op zoek naar meer stevigheid? Plaats dan een bijpassende waterzak op de kruispoot. Je vlag gaat nergens meer heen!

beachflag met kruispoot

Beachflag in de grond met een grondpen

De grondpen is een ideale manier om een beachflag in bijvoorbeeld een veld te zetten. Zorg er hierbij voor dat de grondpen in een stevige, harde ondergrond geplaatst wordt. Plaats de grondpen recht in de grond. Zo zorg je ervoor dat beachflag niet scheef komt te staan!

beachflag met grondpen

Beachflag in de grond met een grondboor

Wil je de beachflag in de grond plaatsen, maar ben je bang dat het plaatsen in de grond lastig gaat? Met de grondboor is dit geen probleem! Dankzij de twee handvaten boor je dit voetstuk eenvoudig de grond in. De beachflag plaats je op de rotator.

beachflag met grondboor

Meer hulp bij het toepassen van jouw drukwerk

We hebben je in dit blog verteld en laten zien hoe gemakkelijk jij je beachflag opzet. Wist je dat we nog veel meer instructievideo’s klaar hebben staan? Leer bijvoorbeeld hoe je zelf een spanframe opzet of een raamsticker plakt.

Tags:

22-08-2022
 
 

Reacties