Zo plak je een grote sticker

Stickers van een meter bij een meter, stickers in bijzondere contouren en stickers van bijzondere materialen; je kunt ontelbaar veel verschillende soorten stickers bestellen. En wij drukken ze allemaal! Een sticker bestellen is één ding. We begrijpen dat je denkt dat het plakken van een grote sticker daarentegen een uitdaging kan zijn. Wij laten je graag zien dat een grote sticker plakken helemaal niet moeilijk is! Met dit stappenplan kan iedereen een grote sticker plakken.


grote sticker plakken

Stappenplan grote sticker plakken

Het allerbelangrijkste waar je rekening mee dient te houden bij het plakken van een grote sticker is rust. Haast is een absolute no go bij het plakken van een sticker. Wanneer je niet de tijd neemt om een sticker te plakken is de kans op luchtbellen of scheef plakken groot. En dat zou zonde zijn!

Het opplakken van een grote sticker heb je al gedaan in slechts 8 stappen. Dit stappenplan geldt voor ondergronden die glad zijn, tot een lichte structuur. Wil je de grote sticker op een raam plakken? Lees dan onze instructies voor raamstickers plakken.

Wat heb je nodig voor het plakken van een grote sticker?

 • Een schone doek
 • Een rakel
 • Ontvetter
 • Schilderstape
 • Een mesje
 • Rolmaat of liniaal
 • Eventueel een ladder of opstapje
 • Eventueel hulp

Hoe plak je een grote sticker?

 1. Zorg ervoor dat de ondergrond vet- en vuilvrij is. Gebruik hiervoor de ontvetter en maak de ondergrond daarna goed droog. Zorg dat je ook oude stickers en stickerresten goed verwijderd.
 2. Bepaal de gewenste locatie van de sticker. Plak de sticker vast met de schilderstape. Doe dit met één stuk schilderstape aan de bovenzijde en twee kleine stukjes tape aan de linker- en rechterzijde van de sticker. Haal hierbij nog niet de backing los!
 3. Voordat je de sticker definitief plakt, wil je er natuurlijk zeker van zijn of deze recht hangt. Gebruik de rolmaat of liniaal om dit te controleren.
 4. Haal nu de schilderstape aan de linker- of rechterzijde los en klap de sticker tot de helft om. Let op: is je sticker niet zo breed, of heeft deze een ingewikkelde vorm? Je kunt de sticker ook aan de bovenzijde vastplakken en omklappen.
 5. Haal de vrijgekomen backing los tot aan het midden van de sticker. Zit de losse backing je in de weg? Gebruik dan een mesje om de losse backing weg te snijden.
 6. Klap de sticker terug en zorg ervoor dat de sticker hierbij nog niet de ondergrond raakt. Wees dus voorzichtig! Pak de rakel en strijk de sticker vanuit het midden op de ondergrond. Door van binnen naar buiten te werken strijk je eventuele luchtbellen gemakkelijk onder de sticker vandaan.
 7. Verwijder alle schilderstape.
 8. Herhaal stap 4 tot en met 6 voor het resterende deel van de sticker.

Zit er na het plakken tóch nog een luchtbel onder je sticker? Geen reden tot paniek. Prik met de punt van je mes een klein gaatje in de luchtbel. Je kunt hier ook een naald voor gebruiken. Duw vervolgens de lucht uit de luchtbel en druk de sticker goed aan.

grote sticker plakken
grote sticker plakken
grote sticker plakken

Liever niet aan de slag met grote stickers? Je kunt ook enorm veel bereiken met kleine stickers. In dit blog vertellen we je alles over stickers!

Tags:

19-04-2022
 
 

Reacties