Gewone stickers vs. stickers op rol; wat is beter?

Stickers, het blijft een bijzonder product met die unieke klevende achterkant. Maar een sticker is niet een sticker, er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten en varianten dat het soms lastig kiezen is. Want welke past het beste bij jou? In dit blog leggen we twee van de populairste soorten naast elkaar: de gewone sticker en de sticker op rol. Welke gebruik je wanneer?


boek drukken

Stickers maken: altijd een goed idee!

Stickers maken, waarom doe je dat eigenlijk nog niet?! Het is namelijk een ontzettend makkelijk, goedkoop en effectief marketinginstrument. Waar veel andere producten vaak slechts voor een korte periode of zelfs maar eenmalig te zien zijn, is een sticker dat niet. Deze blijft eigenlijk altijd voor langere tijd plakken. Maar het is dan wel belangrijk dat je de sticker op de juiste manier gebruikt. Dat begint bij de keuze voor de juiste soort sticker. Twee populaire en veel gekozen opties zijn de stickers op rol en de reguliere losse stickers.

De voordelen van losse stickers

De losse stickers zijn erg populair als ‘weggevertje’. Deze worden allemaal los geleverd. Dat maakt dat ze gemakkelijk te verdelen en uit te delen zijn. Voor deze sticker gelden bijna geen beperkingen. Zo kun je ze helemaal naar eigen wens laten drukken, in welke maat of vorm je ook maar wilt. Je kunt het op die manier altijd passend maken voor jouw uiting of ontwerp.

Daarnaast zijn er verschillende soorten materialen. En al deze materiaalsoorten hebben weer andere eigenschappen en uitstraling. Zo zijn er de indoor stickers die - niet geheel verrassend - ideaal zijn om binnen te gebruiken. De plakkracht hiervan is iets minder, simpelweg omdat dat binnen minder nodig is. En ook het materiaal is niet waterbestendig. Maar als bijvoorbeeld etiket ideaal! De wat stevigere en sterkere variant is die outdoor sticker, die je in weer en wind kunt gebruiken.

Wanneer kies ik voor losse stickers?

Wil je een sticker die je snel en gemakkelijk uit kunt delen? Dan kun je het beste gaan voor de losse stickers. Naast het eenvoudig los verspreiden, kun je deze stickers ook nog eens in bijna iedere denkbare vorm laten snijden. Zo vallen stickers in de vorm van bijvoorbeeld jouw logo extra op.

De voordelen van stickers op rol

Waar de gewone stickers los geleverd worden, worden deze stickers op een rol geleverd. Je ontvangt dus een lange strook met daarop de individuele stickers geplakt. Hoeveel stickers dat exact zijn, dat is afhankelijk van het gekozen formaat. De rol heeft namelijk een vast lengte en daar worden de losse onderdelen over verdeeld. Van de grotere exemplaren zullen dit er minder zijn dan de kleinere. Maar geen zorgen, je bestelt het altijd het aantal stickers. Hoeveel rollen je krijgt, dat is dus afhankelijk van de grootte van de bestelling.

Wat het grote voordeel van de stickers op rol is, is dat deze ontzettend makkelijk van de backing te halen zijn. Er is geen backslit nodig. De rol is iets breder dan de sticker zelf, wat het loshalen van de sticker nog gemakkelijker maakt. Met een handig dispenser - die je ook kunt bestellen - bewaar je de rol netjes. Geen rondslingerende exemplaren meer dus en altijd de stickers bij de hand.

Er zijn verschillende standaard vormen en formaten waar je uit kunt kiezen. Samen met de vele verschillende materiaalsoorten stel je zo eenvoudig jouw ideale sticker samen.

Wanneer kies ik voor stickers op rol?

Deze variant is heel geschikt als je de stickers vanaf een vaste locatie plakt en niet uit hoeft te delen. Denk bijvoorbeeld aan het plakken van etiketten op producten of het gebruik als sluitzegels. Doordat de stickers eenvoudig van de backing af te halen zijn, zijn de stickers snel te verwerken.


Om nou te zeggen dat er één winnaar is, dat kan niet. Voor iedere situatie zal een andere sticker geschikt zijn. Naast deze twee opties, kun je ook nog veel andere soort stickers bestellen. Van groot tot klein en voor zowel binnen als buiten: het kan allemaal!

Tags:

14-02-2023
 
 

Reacties