Een spandoek ophangen doe je zo

Je hebt een mooi spandoek laten drukken en wil deze nu ophangen. Maar het goed strak ophangen valt nog niet mee. Geen paniek, wij geven je een paar handige tips en suggesties zodat jij jouw spandoek superstrak op kunt hangen! Lees je mee?

spandoek in frame

Spandoekframe

spandoekframe

Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan eigenlijk nodig? Met een spandoekframe heb je eigenlijk alles al in huis om het spandoek goed, strak en netjes op te hangen. Maar wat is het precies? Heel eenvoudig: het is een frame dat bestaat uit verschillende stevige buizen. Deze buizen worden met koppelstukken bij elkaar gehouden. Zo heb jij een stevig en robuust frame om jouw spandoek in op te hangen.

Er zijn verschillende varianten die je kunt bestellen:

  • Een hangend frame. Deze ken je gemakkelijk aan een gevel hangen
  • Een staand frame. Door de staanders kan dit frame zelfstandig blijven staan.
  • Een verankerd frame. Wordt in de grond verankerd, bijvoorbeeld in een weiland of in de berm langs een drukke weg

Groot voordeel van zo’n frame is dat je deze in principe maar eenmalig hoeft aan te schaffen. Hang je deze bijvoorbeeld aan een bedrijfspand? Dan hoef je daarna alleen maar het spandoek te bestellen. Dat kan snel en vooral goedkoop. Wel even goed de maten opmeten, zodat je zeker weet dat het gaat passen.

Kortom: een spandoek ophangen zonder zorgen, dan is een spandoekframe ideaal!

Spandoek ophangen zonder bijbehorend frame

Zit je niet te wachten op zo’n frame of is het simpelweg geen optie? Dan zijn er gelukkig nog voldoende andere manieren om jouw spandoek netjes op te hangen. Veel hangt hierbij af van waar de banner komt te hangen. Tegen een hek of een raster, dan ben je met een aantal tie wraps of stukken touw al snel klaar in veel gevallen.

Onze spandoeken zijn gemaakt van ontzettend stevig materiaal en kunnen hierdoor ook prima tegen een stootje. Daarom is het ophangen tussen twee bomen ook altijd een optie. Geen geschikte bomen? Dan zijn twee grote en stevige palen in grond natuurlijk een prima alternatief. Houd er wel rekening mee dat zo’n doek veel wind vangt. Op een open plek, vol in de wind, is het zaak om te zorgen voor extra stevig- en dus zekerheid. Door het doek strak op te hangen, zorg je in ieder geval al dat de wind minder grip krijgt. Komt nog eens bij dat het minder gaat wapperen en bewegen en de boodschap dus ook beter zichtbaar blijft. Wel blijft het zaak om het doek met veel wind (vanaf windkracht 6) naar binnen te halen.

Spandoek bestellen in 3 stappen

Nog geen spandoek om op te hangen? Je bestelt deze snel, eenvoudig en voordelig bij Drukland.nl met een paar muisklikken. Hoe? Via deze 3 stappen

Stap 1: samenstellen

Selecteer de opties die het beste bij jouw spandoek passen. Denk hierbij aan materiaal, afwerking en natuurlijk het formaat.

Stap 2: het drukbestand

Tijd om een drukbestand te maken. Houd er rekening mee dat een spandoek een groot item is. Een goede resolutie is dan iets waar je goed op moet letten. Vaak wordt het ontwerp ook van verderaf gelezen/gezien. Een duidelijk en helder design met duidelijke (en goed leesbare!) teksten zijn hierbij essentieel.

Tip: voor het bepalen van de lettergrootte kun je de volgende formule aanhouden: leesafstand in meters / 3 = de letterhoogte in centimeters. Dit is geen wetenschappelijk bewezen formule, maar volstaat in de meeste gevallen prima.

Stap 3: zet ons aan het werk

De makkelijkste stap voor jou: je bestelling afronden en ons aan het werk zetten. Wij drukken spandoek tot wel 5 meter breed uit één deel. Dus geen zichtbare lasnaden meer in jouw doek. Met de optionele afwerkingen die wij alvast voor je kunnen aanbrengen, kun jij direct na ontvangst aan de slag en het spandoek ophangen!


Of je nu op zoek bent naar een volledig frame of alleen het doek, bij Drukland.be bestel je het allemaal. Scherpe prijzen en een levertijd van slechts 4 werkdagen. Dus ga aan de slag met je ontwerp en bestel snel!

Tags:

05-03-2024
 
 

Reacties