Dit is het verschil tussen een flyer en een folder

Een flyer en een folder: er zijn ontzettend veel overeenkomsten, maar toch ook een paar belangrijke verschillen. Wij leggen deze twee populaire producten naast elkaar en vergelijken ze. Welke past het beste bij jou? Je weet het na het lezen van dit blog!


flyer of folder

Dit is een flyer

Heeft de flyer eigenlijk nog een introductie nodig? Waarschijnlijk niet. Iedereen kent flyers, of je het nu wilt of niet. Het bestaat uit één vel papier zonder vouw en is vaak aan twee zijden bedrukt. Dat hoeft natuurlijk niet, een enkelzijdig bedrukte flyer kan ook. Nog altijd is het een goedkope en effectieve manier om jouw boodschap over te brengen. Het maakt daarbij niet uit of je mensen wilt informeren, overhalen iets te kopen of juist een aankondiging wilt doen: het kan allemaal. Reclame en promotie is de laatste jaren steeds meer verschoven naar de digitale platformen. En toch blijft het fysieke drukwerk nog altijd populair. Dat geeft nog maar eens aan hoe ontzettend effectief en goedkoop het is.

Daarnaast kun je flyers maken in alle soorten en maten. Van groot tot klein en van rond tot vierkant. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele verschillende papiersoorten waar je uit kunt kiezen. Het is dus ook nog eens gemakkelijk een combinatie te vinden die bij jou en jouw uiting past.

Dit is een folder

Veel van wat er over de flyer is verteld, kan zo 1-op-1 overgenomen worden voor de folder. Het grootste verschil is dat de folder minimaal één keer gevouwen is. Dit heeft een groot voordeel, want je hebt flink meer ruimte voor je ontwerp. Heb je dus veel te vertellen? Of heb je extra ruimte nodig voor jouw afbeeldingen of foto’s? Een folder van hetzelfde formaat als een flyer heeft 2, 3 of zelfs 4x zoveel ruimte, afhankelijk van de vouwwijze waar je voor kiest. Handig, want zo hoef je je nooit in te houden en kun je altijd precies vertellen wat jij wilt. Vouwwijzen als staand gevouwen of een wikkelvouw zijn hierbij erg populaire opties.

Wanneer kies je voor een folder en wanneer kies je voor een flyer?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk dat we de verschillen voor je uitgelegd hebben, maar wanneer kies je nu voor welke optie? Wij zetten het voor je op een rijtje:

Je kiest voor een flyer wanneer je…

  • … je boodschap kort en bondig wilt verspreiden;
  • … niet al te veel afbeeldingen en/of foto’s wilt gebruiken;
  • … voor de verspreiding via de post voor de lichtste en dus goedkoopste optie wilt gaan;
  • … deze wilt uitdelen op straat.

Je kiest voor een folder wanneer je…

  • … meer informatie wilt delen, maar geen brochure wilt
  • … met veel afbeeldingen en/of foto’s werkt
  • … iets meer ‘body’ voor het drukwerk wilt


Nu heb je een helder beeld van beide producten. Welke past het beste bij jou? Ga je voor het korte en bonding van een flyer? Of wil je juist meer de diepte in met folder? Gelukkig laat je beide snel en goedkoop bij ons drukken!

Tags:

11-09-2023
 
 

Reacties