Zo kies je de papiersoort voor je flyers

Blokken met vraagtekens

Je wilt flyers bestellen, maar je weet verder eigenlijk niet ‘hoe of wat’. In dit blog ga ik je helpen kiezen uit onze veschillende papiersoorten en afwerkingen.

Met het antwoord op de volgende vraag komen we al een heel eind: wat ga je met de flyers doen? Wil je je diensten aanbieden als timmerman, visagiste of financieel adviseur? Bestel je de flyers voor een restaurant, tandartspraktijk of kinderopvang? Is het voor eenmalige promotie, komt de flyer op een balie te liggen of ga je hem meegeven op een beurs?

De papiersoort en afwerking bepalen voor een deel namelijk de functionaliteit van de flyer. Op een beurs wil je er mogelijk aantekeningen op maken van een gesprek. Kies in dat geval voor papier met een open structuur, zoals recyclingpapier of natuurkarton wit. Wil je dat mensen jouw flyer bewaren – bijvoorbeeld omdat ze de informatie voor langere tijd nodig hebben – dan kun je beter gaan voor een stevige 400 grams papiersoort.

De papiersoort en afwerking bepalen verder ook de uitstraling van je flyer. Een 400 grams flyer met dubbelzijdig UV lak hoogglans over bijvoorbeeld sieraden zegt: bekijk mij, wil mij, koop mij. Terwijl dezelfde flyer over bijvoorbeeld een uitvaartverzekering beter matlaminaat kan gebruiken (‘Lees mij, neem mij serieus, volg mij op’). Een glimmende begrafenis flyer is natuurlijk niet chic.

Als je zelf sieraden maakt, dan heb je waarschijnlijk minder budget dan wanneer je bij een juwelier werkt. Flyers met goud- of zilverfolie zijn natuurlijk te gek, maar eigenlijk pas betaalbaar met een ruimer budget. Als timmerman heb je waarschijnlijk niets met poespas als goudfolie of spot UV, maar wil je gewoon goed en goedkoop. Dat hebben we ook – zelfs de goedkoopste flyer van België! Met de 90 grams flyers kun je voor een prikkie flyeren tot je een ons weegt.

Tags:

29-02-2016
 
 

Reacties