Stoepborden

Wat is het verschil tussen spatwaterdicht en 100% waterdicht?

Stoepborden zijn ideale blikvangers om de aandacht van voorbijgangers te trekken. We bieden maar liefst 3 modellen stoepborden aan waarbij je bij 2 modellen uit 2 opties kunt kiezen, namelijk spatwaterdicht en 100% waterdicht. Ontdek in dit blog wat precies het verschil is.

Hoe waterdicht is waterdicht?

De term waterdicht zie je bij steeds meer producten voorbij komen. Vaak worden waterdicht en spatwaterdicht gebruikt als synoniem van elkaar, maar dit is niet juist. Spatwaterdicht is eigenlijk de mindere versie van waterdicht. Beide termen kunnen prima tegen water, maar de waterdichte net iets beter dan de spatwaterdichte. Als we het hebben over stoepborden, kan de waterdichte variant dus prima in een hoosbui staan. Een spatwaterdicht stoepbord kan tegen waterspetters, maar je doet er verstandig aan deze bij een buitje onder een afdakje te plaatsen.

Wat vertelt de IP codering?

Een IP code vertelt je in welke mate een product bestand zou moeten zijn tegen bijvoorbeeld het indringen van vocht of water. De code bestaat uit een getal die oploopt van 0 (geen bescherming) tot 9 (volledig vocht- en waterdicht). Kortom, hoe hoger de IP code, hoe beter je product bestand is tegen de inwerking van water. Spatwaterdicht betekent volgens de code bijvoorbeeld dat dit type stoepbord kortstondig, niet langer dan 5 minuten, tegen lichte regen kan.

Verschil spatwaterdicht en 100% waterdicht stoepbord

Je ziet bij onze stoepborden duidelijk het verschil tussen een spatwaterdicht en waterdicht stoepbord. Ons 100% waterdichte stoepbord heeft namelijk binnen in de lijst een rubberen band. Hierdoor ontstaat er een soort van vacuümwerking waardoor de lijst 100% waterdicht is. Bij de spatwaterdichte variant ontbreekt dit rubber. Overeenkomst tussen deze stoepborden is dat je de lijst makkelijk monteert en de posters met gemak kan verwisselen dankzij het eenvoudige kliksysteem. Dat wordt opvallen in de winkelstraten!

Weten wat je allemaal met posters kan doen? Lees dan ook eens dit blog!


Vergelijking stoepborden

Tags: stoepborden, klapborden, waterdicht, posters

13-11-2017
 
 

Reacties