header

Ontwerp je eigen cd cover

Muziek: wie houdt er niet van!? Ondanks dat de muziekwereld veranderd is, blijft de CD nog altijd een populair medium. Niet alleen praktisch, maar het ontwerp van je cd cover is ook nog eens er belangrijk voor de herkenbaarheid. Denk maar eens dan iconische albumhoezen van bijvoorbeeld aan Nevermind van Nirvana of Abbey Road van The Beatles. Niet meer weg te denken. En ook jij kunt nu je eigen cd cover laten drukken. Hoe tof is dat!? Je leest er alles over in dit blog.

cd cadeau geven

Bedrukking op je cd cover

Het gaat natuurlijk om de muziek die op het schijfje staat. Maar een album kan niet zonder een gave cd cover. Bij ons bestel je eenvoudig jouw eigen cd cover. En alleen jij bepaalt wat er op gedrukt wordt. Zo kun je gaan voor een tof grafisch design, een stoere foto van jullie als band of een totaal andere afbeelding. Het is maar net wat bij jou en de muziek past!

cd luisteren

Verschillende covers

Er zijn grofweg twee verschillende soorten cd’s: het kartonnen insteekhoesje en de grotere plastic cd hoes. Voor beide ben je bij Drukland.be aan het juiste adres. Het kartonnen insteekhoesje wordt speciaal voor jou op maat gemaakt en krijg je gevouwen én gelijmd thuisgestuurd. Jij hoeft er alleen de cd nog maar in te steken en je kunt beginnen met de verkoop.

Voor de plastic cd hoesjes zijn verschillende opties. Zo kun je gaan voor een enkel vel met een voor- en een achterkant. Heb je daar niet voldoende aan? Dan zijn er nog twee opties: gevouwen en geniet. Een gevouwen cd cover bestaat uit vier zijdes die je kunt bedrukken. Het boekje kan uit maximaal 32 pagina’s bestaan. Alle ruimte om de band voor te stellen en de songteksten een mooie plek te geven.

verschil cd covers

Jouw muziek en onze cd covers: dat klinkt als een gouden combinatie. Geeft je muzikale carrière een boost en komt professioneel voor de dag. Grote of kleine oplages en altijd snel in huis! Aan de slag dus om jouw eigen iconische cd cover te ontwerpen.


Zit je na het lezen van dit blog vol inspiratie? Dan vind je één van de volgende blogs vast ook interessant:
5 manieren om een compliment card in te zetten
Wat is het verschil tussen pixels en vector?
Programmaboekjes drukken voor je festival

Tags: cd cover, cd hoesje, cd booklet, cd

17-04-2017
 
 

Reacties