Een spanframe opzetten doe je zo!

Het gebruiken van een spandoek is een hele goede manier om een boodschap over te brengen op een voorbijganger. En je kan een spandoek op verschillende plekken ophangen. Lukt het niet om je spandoek ergens aan op te hangen? Dan hebben wij de juiste oplossing: een spanframe. Hoe je dit in elkaar zet vertellen we je graag in deze blog!


spanframe opzetten

Waarom voor een spanframe kiezen?

Je hebt een spandoek met spanframe besteld, goede keuze! Wij snappen dat een spandoek niet overal aan opgehangen kan worden en bieden daarom ook op maat gemaakte spanframes aan. Daarnaast geeft het je spandoek extra stevigheid, zodat het letterlijk en figuurlijk, door weer en wind kan blijven staan of hangen. Zet jouw spandoek bijvoorbeeld in een weiland of hang het aan de gevel. Onze sterke spanframes zijn in elk formaat verkrijgbaar. Met voet of ophangstukken, we kunnen het allemaal!

Ook als je vervangende onderdelen voor je spanframe zoekt of een los doek (met een andere bedrukking) voor je spanframe wilt bestellen, ben je bij Drukland.be bij het juiste adres.


Het opzetten van je spanframe

De maat van jouw spandoek bepaal je helemaal zelf! En op basis daarvan wordt een spanframe op maat gemaakt. In de video gebruiken wij een eigen maat en kan dus afwijken van jouw spanframe. Daarom ontvang je altijd een papieren instructie bij je bestelling. Hiermee wordt het opzetten van je spanframe een makkie!

  1. Haal alle onderdelen uit de doos. Leg ze voor het gemak naast elkaar neer. De buizen van klein naar groot, en de verschillende koppelstukken ook naast elkaar. Het aantal buizen en koppelstukken die je ontvangt zijn afhankelijk van het bestelde formaat en model spanframe.
  2. Pak alle losse onderdelen en leg het gedemonteerde spanframe juist neer op de grond.
  3. Plaats de buizen in de juiste koppelstukken en draai de inbusschroef goed vast. Controleer de instructie-sheet voor de juiste volgorde. Let op! Voor het mooiste eindresultaat monteer je de inbusschroeven aan de achterzijde.

  4. spanframe opzetten
  5. Tijd om het spandoek in het frame te hangen! Hiervoor gebruik je de meebestelde spanners. De meest bestelde spanners zijn de spanners met spinhaak.
  6. Hang in zowel de linker- als de rechterbovenhoek een spanner. Dit doe je als volgt: pak de spanner en sla deze om de buis heen. De haak moet naar achteren wijzen. Haal vervolgens de haak door het elastiek heen en trek deze aan. Dit kan wat moeite kosten doordat de spanner op spanning staat. Wees dus voorzichtig!

  7. spanframe opzetten
  8. Hang je spandoek op aan de twee haken in de bovenste hoeken.
  9. Bevestig daarna de onderste twee hoeken van het doek.
  10. Werk het hele doek af en zorg ervoor dat in elke ring een spanner zit.

Bij een spanframe hoort natuurlijk een mooi spandoek. In dit blog geven we je 4 tips voor het maken van jouw spandoek!

Tags:

23-08-2022
 
 

Reacties